Notebook na běžné užívání
Notebook na běžné užívání
Prosím poraďte jaký koupit.Jedná se mi o internet, fotky, jednoduché hry typu The Sims.Na občasné převážení, cena kolem 15000,. Děkuji všem za rady.
No nevím jestli je Asus řady K nějaká moc velká výhra. První jejich velkou nevýhodou je, že postrádají hodně věcí, které by v dané ceně již mohly být - např. HDMI. Pevnost těžko podle vzhledu posoudit. Chlazení je jejich chlouba, ale dejte chlazení nějaký název, udělejete z toho propagandu a máte hned reklamu o dobrém chlazení, i když je dle mého názoru stejně řešené jako u starších Asusů. Nejlepší bude asi přímo někde si NB zkusit, protože podle názorů majitelů se často vybírat nedá. 

-
- Moderátor
-
- Moderátor
To bude rozhodně horší volba.Okolo 15k bych šel do Asusu.To HPčko je mírně řečeno šmejd.
:idea: Dodržuj základní pravidla fora a necituj bezprostředně předchozí příspěvek! Děkuji. Sirius 1983
:idea: Dodržuj základní pravidla fora a necituj bezprostředně předchozí příspěvek! Děkuji. Sirius 1983
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
World Leader in horde at map Azura(statistics) in Gears of War 3
-
- Moderátor
2 roman2277: A měl jsi ho v rukách? Vlastníš Probook nebo z čeho usuzuješ, že je to takový šmejd? Nechci tímto nijak chránit HP a už vůbec ne řadu Probook (nelíbí se mi např. že spodní strana nemá žádné výfuky-zde je možná důvod přehřívání s dedikovanou kartou), ale pokud někdo napíše takový názor jen z doslechu jedna paní povídala, tak to pro mne moc objektivní názor není.
Osobně si myslím, že mezi lowend řadou K od Asusu a řadou Probook nebude velký rozdíl v konstrukci, hlučnost si netroufnu říci, ale pro ty co jim hluk nevadí a to vše lesklé (čehož já bych se trochu asi děsil) tak proč ho nevzít? Oproti řadě K má vše co má Notebook mít a povedlo se HP do něj nacpat věci o kterých si u K series můžeš nechat znát (např. HDMI). Také asi mnoho lidí potěší, že lze sehnat za tak dobrou cenu s 500gb diskem, 4gb ram, dedikovanou grafikou a 8 článkovou baterií - otázka je na úkor čeho, ale to zde v těchto lowendech asi nemá cenu řešit.
Osobně mi třeba připadá lepší než oba tyto modely Lenovo SL500. Je to sice SL řada, ale přeci jen když se člověk podívá, tak v ten notebook má hned z prvního pohledu větší důvěru.
Jinak ty věci jako není to na denní nošení atd. těm se lehce směji. Sestra má již myslím 3 roky Toshibu Sattelite A100, který cestuje hodně často do školy a zpět a stále panty i celá konstrukce drží velice pevně a to je tato řada brána také jako nepříliš pevná, takže dle mého názoru je to hlavně o zacházení k danému NB. Pokud s ním budu házet všude kde přijdu a budu se ke svému NB chovat jako barbar nepomohou mi ani veškeré výztuhy u Lenova řady R nebo T.
Osobně si myslím, že mezi lowend řadou K od Asusu a řadou Probook nebude velký rozdíl v konstrukci, hlučnost si netroufnu říci, ale pro ty co jim hluk nevadí a to vše lesklé (čehož já bych se trochu asi děsil) tak proč ho nevzít? Oproti řadě K má vše co má Notebook mít a povedlo se HP do něj nacpat věci o kterých si u K series můžeš nechat znát (např. HDMI). Také asi mnoho lidí potěší, že lze sehnat za tak dobrou cenu s 500gb diskem, 4gb ram, dedikovanou grafikou a 8 článkovou baterií - otázka je na úkor čeho, ale to zde v těchto lowendech asi nemá cenu řešit.

Osobně mi třeba připadá lepší než oba tyto modely Lenovo SL500. Je to sice SL řada, ale přeci jen když se člověk podívá, tak v ten notebook má hned z prvního pohledu větší důvěru.
Jinak ty věci jako není to na denní nošení atd. těm se lehce směji. Sestra má již myslím 3 roky Toshibu Sattelite A100, který cestuje hodně často do školy a zpět a stále panty i celá konstrukce drží velice pevně a to je tato řada brána také jako nepříliš pevná, takže dle mého názoru je to hlavně o zacházení k danému NB. Pokud s ním budu házet všude kde přijdu a budu se ke svému NB chovat jako barbar nepomohou mi ani veškeré výztuhy u Lenova řady R nebo T.

Enrique:
btw. SL thinkpady jsou navrzene od asusaku, upravene tak, aby pasovaly do porfolia lenova, to jen na okraj
jinak bych dal SL500 ale take prednost, HDMI, moznost wsxga+, moznost NBD zaruky, slusna klavesnice,...
btw. SL thinkpady jsou navrzene od asusaku, upravene tak, aby pasovaly do porfolia lenova, to jen na okraj

jinak bych dal SL500 ale take prednost, HDMI, moznost wsxga+, moznost NBD zaruky, slusna klavesnice,...
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Nikdy nepíši o něčem s čím nemám vlastní zkušenost.Enrique píše:2 roman2277: A měl jsi ho v rukách? Vlastníš Probook nebo z čeho usuzuješ, že je to takový šmejd? Nechci tímto nijak chránit HP a už vůbec ne řadu Probook (nelíbí se mi např. že spodní strana nemá žádné výfuky-zde je možná důvod přehřívání s dedikovanou kartou), ale pokud někdo napíše takový názor jen z doslechu jedna paní povídala, tak to pro mne moc objektivní názor není.
Osobně si myslím, že mezi lowend řadou K od Asusu a řadou Probook nebude velký rozdíl v konstrukci, hlučnost si netroufnu říci, ale pro ty co jim hluk nevadí a to vše lesklé (čehož já bych se trochu asi děsil) tak proč ho nevzít? Oproti řadě K má vše co má Notebook mít a povedlo se HP do něj nacpat věci o kterých si u K series můžeš nechat znát (např. HDMI). Také asi mnoho lidí potěší, že lze sehnat za tak dobrou cenu s 500gb diskem, 4gb ram, dedikovanou grafikou a 8 článkovou baterií - otázka je na úkor čeho, ale to zde v těchto lowendech asi nemá cenu řešit.![]()
Lenovo Legion 9,Lenovo Legion Slim 7,Ipad PRO M1,Naim Uniti Atom,Dali Epicon 6,LG OLED TV
Zpět na „Jaký vybrat notebook“