Rozhoduji se mezi asusy V1J a F2JE, přičemž mi jde hlavně o porovnání hluku větráčků, výdrže (u V1J se mi líbí možnost modulární baterie,a le na druhou stranu jsem četl, že u této řady je po dvou-tří měsících problém se zdánlivou ztrátou až 30% kapacity baterie kvůli špatné indikaci) a kvality displeje.
Nebráním se jít do jiné značky, vzhledem k tomu že někteří se zmiňují o obecné hlučnosti asusů, ale zatím jsem nenašel lepší kompromis mých požadavků než u těchto dvou zmíněných notebooků.
- displej 15-15,4 (rozlišení větší než 1280x800)
min. procesor C2D T5600
min. RAM 1GB
min. 100GB HDD (5400ot.)
min. výdrž 3hod (udávaná alespoň 3,5)
ideální hmotnost do 3kg, max. 3,5
Nezmiňoval jsem grafickou kartu, protože tady jsem ještě celkem zmatený. V posledních příspevcích jsem často narazil na doporučení skvělé koupě jistého nb značky HP. Parametry se mi líbily, ale co můžu očekávat od GMAX3100? Hry prakticky nehraju, a pokud bych si nějakou zahrál tak by to byly spíš klasiky jako red alert 2 nebo (to spíš) flight simulator 2004. Neplánuju ani střihat video, ale chtěl bych mít jistotu pro grafické programy. Zatím jsem proto notebooky s GMA ignoroval.
Budu velmi rád za jakýkoliv názor, pokud bude třeba nějaké upřesnění doplním co nejdřív