ASUS V1J nebo F2JE .... nebo jiný (do 38000 s DPH)?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
Eagleeye
občas něco napíše

ASUS V1J nebo F2JE .... nebo jiný (do 38000 s DPH)?

Příspěvekod Eagleeye » 03 čer 2007 23:40

Zdravím všechny ;o)

Rozhoduji se mezi asusy V1J a F2JE, přičemž mi jde hlavně o porovnání hluku větráčků, výdrže (u V1J se mi líbí možnost modulární baterie,a le na druhou stranu jsem četl, že u této řady je po dvou-tří měsících problém se zdánlivou ztrátou až 30% kapacity baterie kvůli špatné indikaci) a kvality displeje.

Nebráním se jít do jiné značky, vzhledem k tomu že někteří se zmiňují o obecné hlučnosti asusů, ale zatím jsem nenašel lepší kompromis mých požadavků než u těchto dvou zmíněných notebooků.
    displej 15-15,4 (rozlišení větší než 1280x800)
    min. procesor C2D T5600
    min. RAM 1GB
    min. 100GB HDD (5400ot.)
    min. výdrž 3hod (udávaná alespoň 3,5)
    ideální hmotnost do 3kg, max. 3,5

Nezmiňoval jsem grafickou kartu, protože tady jsem ještě celkem zmatený. V posledních příspevcích jsem často narazil na doporučení skvělé koupě jistého nb značky HP. Parametry se mi líbily, ale co můžu očekávat od GMAX3100? Hry prakticky nehraju, a pokud bych si nějakou zahrál tak by to byly spíš klasiky jako red alert 2 nebo (to spíš) flight simulator 2004. Neplánuju ani střihat video, ale chtěl bych mít jistotu pro grafické programy. Zatím jsem proto notebooky s GMA ignoroval.

Budu velmi rád za jakýkoliv názor, pokud bude třeba nějaké upřesnění doplním co nejdřív :o)

jimmyjames
guru

Příspěvekod jimmyjames » 04 čer 2007 02:22

Co si představuješ pod grafickými programy? Pro 2D programy jako Photoshop, Illustrator, CorelDraw apod výkonnou grafiku nevyužiješ. Pokud bys ovšem pracoval ve 3D jako třeba v 3D CADech, animačních programech (Cinema4D, 3Ds MAX apod), tak tam už bych volil dedikovanou grafiku (tzn. ne integrovanou).
Pokud tedy nepracuješ v 3D programech a hry pro tebe nejsou důležité, tak bych volil spíše integrovanou grafiku. Ono zase nějaké totální trosky to také nejsou, takže na stáhnuté detaily si taky něco zahraješ...samozřejmě ale ne nejnovější hity. Každopádně jde o pririty..

Co se týče značky.. pokud bys volil integrovanou grafiku, tak bych vybíral hlavně z HP business třídy, především těch nových co teď přichází na trh. V případě slabší dedikované grafiky a požadavku na pevné šasí, kvalitu etc bych určitě poukázal na ThinkPad Z61m (ten je však už přes cenový limit). Toshiby mají standratně výkonné grafiky,ale zase také velmi krátkou výdrž. Můžeš se podívat též po Fujistu-Siemens. ASUSy nejsou zrovna excelentní zpracováním, často mají problémy s přehříváním, ale patří spíšek těm trochu lepším. A osobně bych neuvažoval o Aceru ze všeobecně známých důvodů (už trochu klišé odemne, že... :D ).

alfah4ns
guru

Příspěvekod alfah4ns » 04 čer 2007 11:07

bud business HP, nebo dell inspirion 6400 www.dell.cz/promo
das 9-clankovou baterku a trochu si pohrajes v konfiguratoru a mas to i s 3roky servisem NBD
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro

Eagleeye
občas něco napíše

Příspěvekod Eagleeye » 04 čer 2007 11:37

S 3D programy se pravděpodobně setkám, takže asi bude lepší jít do té dedikované grafiky.

Byl bych pořád uvažoval o těch HP, ale ten Dell Inspiron mě opravdu zaujal, zdá se že je to ideální volba :o)

Díky moc za velmi cenné informace ;o)

Zpět na „Jaký vybrat notebook“