14,1"(gaming) na studia (VŠ FSI)

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
jimmyjames
guru

Příspěvekod jimmyjames » 05 čer 2007 11:46

Ono nejde ani tak o kartu, ale hlavně ovladače. Čip je stejný. Výkonnostní rozdíl mezi řadou X a FireGL je asi více než 30%. Nevím přesnou hodnotu, jen si matně vzpomínám, že když jsem hledal info o speciálně upravených FireGL ovladačích pro řadu X, tak tam bylo napsáno navýšení výkonu asi o 30%. Takže u té karty to bude ještě více (tamto šlo jen o upravené ovladače, ale asi ne o úpravu BIOSu karty, který je pré též jiný). Každopádně...výkonnostní rozdíl je určitě znát. Ovšem nevím, k čemu takový výkon potřebuješ...pokud se nebudeš o CADy více zajímat z vlasního zájmu, tak na to, co budeš dělat jen ve škole, to asi moc nevyužiješ (pokud tu je nějkaý student VUT FSI a je to jinak, tak mě prosím opravte).
IBM Lenovo ThinkPad R60 - UL1HRCF
C2D 1.83GHz, ATi X1400, DDR2 2x1GB/667MHz, 120GB/5400ot, matný SXGA+ (1400x1050), WinXP Pro (downgrade z Visty)

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 05 čer 2007 13:20

Gulii píše:tak to tvé nové XPSko se tváří hodně pěkně :D

toto je uplne nove XPSko - 13" ;-) ja som myslel upgrade 12" XPS 12xx :) ale aj tento vyzera fajn

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 05 čer 2007 23:55

no moje požadavky byly mezi 12" - 14,1" takže M1330 by byla zlatá střední cesta :lol: Sakra můj výběr se tolikrát mění :? Poprvé to byl skoro jistej Tablet a teď jsem už úplně jinde :lol: Z chvíli budu někde u Sony :lol: Ale abych to teda nějako seskupil...

1. velikost: 12,1" - 14,1"
2. grafika: 8400 - 8600GT
3. Paměť 2GB
4. Hlavně kvalitní zpracování ala (Lenovo, Dell, HP... )
Dell Latitude XT

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 07 čer 2007 12:10

tak jsem dnes našel dalšího moc pěkného adepta Apple MacBook Pro 15" :lol: bohužel je to ale 15,4" :cry: Design celého ntb je opravdu překrásný i když by spíše slušel dívce že?? :lol: Moc pěkný je také výkon celého ntb a hlavně také grafiky. Výbava a značka odpovídá opravdu ceně, která bude asi lehce přes 2000$ a ani netuším zda se bude prodávat u nás (je zde vůbec nějaký distributor??) a hlavně za kolik (můj odhad 70 - 80t Kč :roll: )

Jinak by mě zajímalo jestli bude mít redakce tento ntb na recenzi?? (i když asi takhle dopředu se to jen těžko ví :?: )
Dell Latitude XT

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 07 čer 2007 12:53

este by ta mohla mozno zaujimat tato (alebo podobna) tecra http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41489
14" tablet s nvidia quadro grafikou.

Bananik
píše často

Příspěvekod Bananik » 07 čer 2007 23:49

Cauko. Ja sice nie som na stroarne, som na VUT FEKT, ale predpokladam, taky stroj na kreslenie v zlozitych CAD programoch prvy rok alebo dva urcite nevyuzijes. Preto by som radsej volil nejaky notebook na skolu, co vydrzi nieco na baterky a je solidnej konstrukcie + dokupit k nemu klasicky tablet a neskorsie kupit kvalitny stroj na ozajstnu pracu. Ak ho teraz nevyuzijes tak mi to pride ako vyhodenie penazi kedze o 2 roky budu uz konfiguracie niekde inde a potom by si mohol banovat ze si nepockal. Skus si zistit predmety ake budes mat na fakulte a ci vlastne nieco take zlozite budete robit.
Vela zdaru.

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 08 čer 2007 22:07

To jsi napsal pěkně :) určitě totiž do dvou let budu zase pokukovat po něčem new :? Takže nemá cenu kupovat Tablet natož nějaký speciální CAD ntb :lol: (koukal jsem se i na složení přednášek) proto bych radši něco 14,1" a méně + grafiku GF8400 - 8600... Pač určitě budu mít chuť si zahrát nějakou gamesku :) Zde bych rád našel určitě kompromis mezi výkonem a výdrží :? Jinak ntb se bude asi často přenášet, tak by byly dobré asi pevnější šasi. Jako bonus bych bral nějaký fajn design :roll: (Sony, HP Paviliony jsou taky celkem pěkné :roll: a sakryš moc se mi také líbí ten MacBook Pro :oops: ). Všem se předem moc omlouvám, že jsem tak ukrutně vybíravej :cry: a budu rád za každé další rady :D

:!: Upraven název topicu :!:
Dell Latitude XT

Bananik
píše často

Příspěvekod Bananik » 08 čer 2007 22:21

No ja to vidim asi takto. S vykonnou grafikou myslim, ze nenajdes solidnu vydrz na baterky. A zase hrat nejaku gamesu na displayi ktory ma menej ako 14" tiez nie je ziadna vyhra. Odporucat teda najmenej 14,1". Ja to mam tiez momentalne a je to na prenos v pohode a da sa na tom aj zahrat este co to. Inac Paviliony mi pridu ako z makoveho kvetu :) , konstrukcia je urcite lepsia pri rade business, ale tam zase nenajdes grafiku na hry. Ja idem tiez teraz kupovat notas a silnu grafiku do toho ani nechcem lebo potom bateria ide rapidne dole a este by som sa ani nemal kedy ucit :lol:

Zpět na „Jaký vybrat notebook“