Dlouhá výdrž, nízská hlučnost a solidní výbava do 25 000,-
Dlouhá výdrž, nízská hlučnost a solidní výbava do 25 000,-
Ahoj,
Mám Acer aspire5520G a zítra ho posílám na reklamaci. Absolutne nevyhovující stroj - strašně se přehřívá (psaní na klávesnici je jako byste si šahali na topení) a musím mít pod nb nejakou podložku, pokud ho mam napr. v posteli na perine okamzite se přehřeje a vypne. Velice hlučný a když hraju hry (napr. Heroes 5) tak se i hodně seká přitom hw nároky splnuje s rezervou.... co se týče výbavy mi tak špatný při nákupu nepřišel a tak bych nerad udelal znovu stejnou chybu.
Tak bych se rád podíval po nějakém novém kousku. Chtěl bych poradit.
Rád bych lehčí nb s výdrží minimálně 4h nízkou hlučností (hlavně pokud možno žádné přehřívání), ale zároveň bych si na něm občas rád zahrál nějakou tu hru (nhl, fifa , wow - žádné hw nárokové pecky) ale není to prioritou. Cena do 25 tisíc.
Mám Acer aspire5520G a zítra ho posílám na reklamaci. Absolutne nevyhovující stroj - strašně se přehřívá (psaní na klávesnici je jako byste si šahali na topení) a musím mít pod nb nejakou podložku, pokud ho mam napr. v posteli na perine okamzite se přehřeje a vypne. Velice hlučný a když hraju hry (napr. Heroes 5) tak se i hodně seká přitom hw nároky splnuje s rezervou.... co se týče výbavy mi tak špatný při nákupu nepřišel a tak bych nerad udelal znovu stejnou chybu.
Tak bych se rád podíval po nějakém novém kousku. Chtěl bych poradit.
Rád bych lehčí nb s výdrží minimálně 4h nízkou hlučností (hlavně pokud možno žádné přehřívání), ale zároveň bych si na něm občas rád zahrál nějakou tu hru (nhl, fifa , wow - žádné hw nárokové pecky) ale není to prioritou. Cena do 25 tisíc.
-
- Moderátor
Nízká hlučnost je dost problém, za prvé se to dost těžko definuje, protože každý subjektivně jinak vnímá hluk a za druhé opravdu tichých NB moc není a docílit opravdu tichého provozu se dá většinou pouze s použitím dalších utilit na snížení otáček větráku, jako je tomu třeba u ThinkPadu, nebo po podvoltování RMClockem. Jinak obecně dobré vlastnosti ohledně málo vyzařovaného tepla by měl zajistit procesor Intel ve verzi SU nebo P, grafiky se slušným výkonem a chlazením by mohly být od nVidie řady GT2x0M.
Toshiba A200 1M8; C2D 7100 (undervolt), 2GB RAM, HD2600 Catalyst 9.4 mod, battery l. 2:32 (WiFi on); Vista HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
Acer 4810TZG 413G32Mn, C2D SU4100, switchable graphics, battery l. 8:10 (WiFi on), Win 7 HP
-
- Moderátor
Problem je v tom , ze na R400 pokyal nieje v zatazi ten vetrak nejde(chladi pasivne) a ked uz zacne ist tak je hlucnosotu na tom lepsie ako klasicky platnickovy disk...
a RMC ti velmi nepomoze vecsina bookov nevie zastavit vetrak vobec takze ramus neznizis...(nehovoriac , ze vecsina bookov s vetrakom na min. otacky roby neporovnatelne vecsi ramus ako keby v tej R400 bezal na FULL )
a RMC ti velmi nepomoze vecsina bookov nevie zastavit vetrak vobec takze ramus neznizis...(nehovoriac , ze vecsina bookov s vetrakom na min. otacky roby neporovnatelne vecsi ramus ako keby v tej R400 bezal na FULL )
Pro mě je hlavní prioritou to, aby se nepřehříval.... například když si vemu večer nb na klín tak aby mi to nezapálilo lejtka. Já právě nemam zkušenost s modely co jsou právě na trhu, ale ten předešlý acer mě opravdu zklamal.....
Dá se podle nějakého parametru už při koupi odhadnout, či ten stroj bude pracovat plynule nebo že hrozí občasné přehřátí ?
Dá se podle nějakého parametru už při koupi odhadnout, či ten stroj bude pracovat plynule nebo že hrozí občasné přehřátí ?
Myslim, ze tenhle by Ti mohl vyhovovat.
http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... -cw-cw1s1e
Az na tu vydrz teda
Az na tu vydrz teda
Asus ROG Strix G18
sirius1983 píše:xprim: Na R400 jsem nikdy s žádnýma utilitama na regulaci větráku nic nedělal a dtejně si nějak nemůžu vybavit, jak vlastně ten jeho větrák zní, protože je při běžné práci stále ticho a v klidu.
Že neznáš Thinkpad Fan Controller není můj problém. A nebudu zkoumat tvůj subjektivní pocit "nehlučného" notebooku. Možnost konfigurace větrání tady prostě je a třeba i Acer Aspire One nebo 1810T to umí.
polo píše:Problem je v tom , ze na R400 pokyal nieje v zatazi ten vetrak nejde(chladi pasivne) a ked uz zacne ist tak je hlucnosotu na tom lepsie ako klasicky platnickovy disk...
RMClock pomůže výrazně, i na mojí staré Toshibě A200 je při kancelářské práci víc slyšet disk než větrák a to je to NB s dedikovanou grafikou a větrák vypínat umí. Jinak v ničem nevidím problém a je prostě fakt, že RMClock sníží hlučnost, vyzařované teplo, spotřebu i tepelnou zátěž všech komponent v NB.
j.a.m.i píše:Pro mě je hlavní prioritou to, aby se nepřehříval.... například když si vemu večer nb na klín tak aby mi to nezapálilo lejtka. Já právě nemam zkušenost s modely co jsou právě na trhu, ale ten předešlý acer mě opravdu zklamal.....
Dá se to přibližně určit, např. procesor by měl být většinou Intel řady P nebo SU, s AMD nemám moc zkušeností. U grafik je situace složitější, highendové grafiky se budou asi zapékat vždy, takže je lepší mainstream. U nVidie bych volil model ze řady GT/GTS2x0, který je vyráběn technologií 40nm, u Ati bych bral řadu 46x0, která má ještě rozumný počet stream procesorů nebo možná 4830/4860, které jsou už také vyráběny procesem na 40nm, ale je to už highend... Jinak čím větší výkon, tím více problémů s teplem.
Toshiba A200 1M8; C2D 7100 (undervolt), 2GB RAM, HD2600 Catalyst 9.4 mod, battery l. 2:32 (WiFi on); Vista HP
moc tomu nerozumím ale co třeba tohle? http://www.mironet.cz/acer-aspire-5810t ... p+dp94369/ dlouhá výdrž tam je a něco to umět bude
Výdrž je jedna z nejdelších, hybridní grafika dává slušný výkon - cca 2500bodů v 3DMark06, jedinou slabinou je pouze jedno jádro. Jediné co mi na tom modelu nesedí je velikost, vzhledem k pouze plastovému šasi se NB při manipulaci začíná prohýbat. I proto jsem radši zvolil 4810TZG, které má navíc dvoujádro SU4100, ovšem zase výdrž jde dolů. Při výběru NB je nutné vědět jeho funkci a nároky uživatele, pak se to vybírá líp, protože výběr je hodně široký.
xprim:
"Že neznáš Thinkpad Fan Controller není můj problém. A nebudu zkoumat tvůj subjektivní pocit "nehlučného" notebooku. Možnost konfigurace větrání tady prostě je a třeba i Acer Aspire One nebo 1810T to umí."
zrejme si siriuse nepochopil. bylo to mysleno tak, ze i bez TPFC je R400 jeden z nejtissich booku.
j.a.m.i
jestli chces hodne tichy +studeny notebook, jedine integrovanou grafiku + vyhnout se amd platforme. zadny notebook, ktery ma dedikovanou, ktera nejde vypnout, nikdy nedosahne stejne tichosti, jako notebook s integrovanou a dobre navrzenym chlazenim.
uz i lowendova grafika vetsinou znamena nemoznost chladit pasivne a soucasne, aby se to nehralo.
"Že neznáš Thinkpad Fan Controller není můj problém. A nebudu zkoumat tvůj subjektivní pocit "nehlučného" notebooku. Možnost konfigurace větrání tady prostě je a třeba i Acer Aspire One nebo 1810T to umí."
zrejme si siriuse nepochopil. bylo to mysleno tak, ze i bez TPFC je R400 jeden z nejtissich booku.
j.a.m.i
jestli chces hodne tichy +studeny notebook, jedine integrovanou grafiku + vyhnout se amd platforme. zadny notebook, ktery ma dedikovanou, ktera nejde vypnout, nikdy nedosahne stejne tichosti, jako notebook s integrovanou a dobre navrzenym chlazenim.
uz i lowendova grafika vetsinou znamena nemoznost chladit pasivne a soucasne, aby se to nehralo.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Pochopil, ale prostě je to ryze subjektivní pocit a objektivně se dá chlazení upravit dle požadavků uživatele pomocí dalších utilit. Kdybych mohl regulovat chlazení na svojí Toshibě tak nepochybuju, že se dá uchladit pasivně s teplotou okolo 55 stupňů. Je totiž možné nejen zapnout RMClock, ale třeba i aktivovat šetřící režim PowerPlay při běhu na síť.
orgasmic píše:Myslim, ze tenhle by Ti mohl vyhovovat.
Az na tu vydrz teda
ja se z toho pose.u omlouvam se,jen tak mimo,ale kdyby si vsichni kupovali jen to co se tu doporuci, tak je to tu sama CW1,R400,R500
Nic proti orgasmic u,je to dobrej pocitac
Zpět na „Jaký vybrat notebook“