SSD v notebooku
To bych docela rad nasel kde. Pres CrystaDiskInfo muzu videt, ze disk/fw TRIM podporuje, ale nevim jestli to Intel Rapid drivers propousti (starsi verze kupodivu ne)
K OT, ackoli si nemyslim, ze by o OT slo
Me se rychlost zdvihla 11x oproti puvodnim Win7 driverum po instalaci Intel Rapid driveru verze 9.5.0.1037. Ke stazeni treba zde...
K OT, ackoli si nemyslim, ze by o OT slo

Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
mozna kecam, uz to ted taky nemuzu najit, ale zdalo se mi, ze nekde na obrazcich byl sloupecek se stavem te "sluzby"
edit: po instalaci toho driveru se nic moc nezmenilo (uz tam byla jeho starsi verze instalovana pres Lenovo SU), ale asi pomohlo vypnuti SPYBOTu...nicmene hodnot METSNova zapisu u malych bloku stale nedosahuji
po: http://www.volny.cz/kubisz/Obr/PoTRIM_AHCIDRV.JPG
LENOVO X200s, full power
edit: po instalaci toho driveru se nic moc nezmenilo (uz tam byla jeho starsi verze instalovana pres Lenovo SU), ale asi pomohlo vypnuti SPYBOTu...nicmene hodnot METSNova zapisu u malych bloku stale nedosahuji

po: http://www.volny.cz/kubisz/Obr/PoTRIM_AHCIDRV.JPG
LENOVO X200s, full power
No ale i tak tam mas nejaky narust
Ono ten rozdil v tech benchmark programech neni nijak prilis dulezity, hlavne ze to pekne slape
Stejne jsme pohuzel oba omezeni nasimi notebooky na 1.5gbps...

Stejne jsme pohuzel oba omezeni nasimi notebooky na 1.5gbps...
Sony VGN-Z90US, C2D P9500 2.53 GHz, 13.1 1600x900, hybrid graphics (Intel 4500MHD x GeForce 9300M GS), 4GB DDR3 RAM, 160GB Intel X25-M G2 SSD, Blu-Ray R/W Drive, Japanese keyboard, Gothic Arabesque Premium Design, Win7Pro x64
jojo, narust tam byl i po instalaci toho driveru, ale rek bych, ze v ramci chyby mereni, max o 10MB...to s tim radicem uz mam overene na OCZ (takovy ten nejpomalejsi bez cache pameti), kdy po testech na stolnim pocitaci mel disk najednou rychlost o cca 30-35 procent vetsi...benchmarky opravdu nejsou dulezite, pokud se neprovadi na cistych systemech, ci nejlepe na nezformatovanych discich...jen me ten rozdil 20MB v zapisu trochu trapil
po instalaci toho FW se system opravdu zrychlil a clovek se az celkem divi, co vsecko pripisuje CPU (na baterce jedu na LOW) a co je nakonec diskem...ted uz jen, aby se jednoho dne neobjevila zase nejaka nedokumentovana chyba FW 

Taky jsem objednal Intela. ale zatím čekám, než přijde na sklad. Budu na něj instalovat Win 7 Pro x64. Budu mít tu menší verzi 80 GB. Stačí ho dát formátovat při instalaci systémem nebo je potřeba ho naformátovat nějakým jiným způsobem, aby vše běhalo korektně a nedocházelo ke zpomalení? Jo a co ten Toolbox. Ten jste instalovali taky?
Lenovo Thinkpad R61 - 15,4" WSXGA+ 1680 x 1050, C2D T8100 2,10 GHz, 2x2 GB RAM 667MHz, nVIDIA Quadro NVS 140M, 80GB SSD Intel X25-M G2 + 320 GB WD Scorpio Black 7200 ot. v Ultrabay, Win 7 Pro x64
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
panove nemohu si pomoct ale to mate v ntb dve sachny na HDD a nebo tam rvete SSD s 80gb?
u me je 80gh tak instalacka OS s app a nebo pouzivate jeste externi uloziste?

Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
Na OS + Apps mi 80 GB bohatě stačí. Když potřebuju víc místa, tak mám druhý disk v Ultrabay příp. externě přes eSatu.
Lenovo Thinkpad R61 - 15,4" WSXGA+ 1680 x 1050, C2D T8100 2,10 GHz, 2x2 GB RAM 667MHz, nVIDIA Quadro NVS 140M, 80GB SSD Intel X25-M G2 + 320 GB WD Scorpio Black 7200 ot. v Ultrabay, Win 7 Pro x64
80GB by bylo trochu stisnene pro mne, 160GB zaplnim tak z 60% programy, ktere potrebuji a pracovnimi vecmi... Na vse ostatni mam 2TB externi uloziste
No a ocekava se ze Intel predstavi sva 320GB SSD jiz velmi brzy ,)

160GB jiz booohate staci. Nac mit na systemovem disku muziku, videa, fotky etc. Akorat to zpomaluje beh systemu (btw - ne u SSD).. Na aplikace a OS 160 GB staci, ostatni se da resit pres E-Sata,USB, nebo UB.
Damianus: Kdybys v notebooku vyzkousel SSD, ver mi, ze by ses uskromnil na tech 160GB - ono to opravdu stoji za to a kdo jednou SSD zkusi, HDD mu bude pripadat asi jako Atari v modernim svete. Ono kliknout a makat je fakt navykove....
Damianus: Kdybys v notebooku vyzkousel SSD, ver mi, ze by ses uskromnil na tech 160GB - ono to opravdu stoji za to a kdo jednou SSD zkusi, HDD mu bude pripadat asi jako Atari v modernim svete. Ono kliknout a makat je fakt navykove....

Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
hmm tak ja pracoval nejakou dobu s ramkou ktera je rychlejsi nez ssd a vim jak je to rychle
ale proste ani tak se neuskromnim
Pro me je dulezite mit sebou hudbu a data co potrebuju a na 160 je fakt nenapasuju 

Damianus: Omyl... Ramdisky apod veci ti nenasimuluji SSD. Jsou rychlejsi, ale vsechny programy atd. jsi na ni nainstalovane 100% nemel, takze rozdil v serepetickach typu RAM disk vs. SSD podstatny. Vyrazne lepsi je kombinace RAM disku na jiste veci a SSD, ktere saha pro potrebne soubory, jez se nevlezou na RAMku... Jinak nac existuji modularni sachty a podobne veci. A navic je dnes externi disk tak mala serepeticka, ze do brasny se vleze vzdy... 

Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
byl to jen priklad
nesrovnaval jsem to. SSD je rychle a je to uplne jiny zazitek ale tahat sebou externi disk a vzdy ho matlat do usb neni pro me. Jedina mozna pouzitelnost je pro me ultrabay ale ja si proste pockam na nejaky 320gb