Ahoj/Dobrý večer
Měl bych na vás zkušené uživatele pár dotazů ohledne notebooku DELL.
V práci proběhla obměna a místo stolního PC jsem dostal E6400 ATG.
Skvělý notebbook (aspoň já jsem spokojen). K ještě větší radosti z nového stroje mi ale chybí dvě věci a tak doufám že mi poradíte.
U E6400 ATG bych měl mít integrovanou bezkontaktní čtečku čipových karet. Aspoň tak usuzuji z prolisu/kresby vpravo vedle touchpadu - foto z netu
Nedaří se mi ji ale zprovoznit. Notebook než jsem dostal byl přeinstalován na Win XP a pokud se nepletu zřejmě se musí k té čtečce dohrát od DELLU nějaký obslužný program (Dell_ControlPoint-Security?).
Nemám oprávnění pri instalaci programů a tak bych se vás zeptal jestli, když si nechám čtečku zprovoznit, mi nahradí při zapnutí notebooku nyní poviný trojhmat CTRL+ALT+DEL a následné zadání hesla.
Nebo jestli čtečka je jen na vyšší zabezpečení dat na disku.
Dále jsem se na netu dočetl že tyto notebooky by měli mít v sobě GPS. Rovněž nevím jak ho najít/zprovoznit.
K notebooku nemám žádnou dokumentaci a servisák není zrovna dvakrát ochotný mi na mé dotazy odpovědět (k 1.2.2010 u nás v podniku končí - vstřícnost tedy na 0).
Dle service tagu tam mám toto
WIRELESS : DELL WIRELESS 370 BLUETOOTH
WIRELESS : INTEL WIFI LINK 5100 (802.11)
přímo o těch dvou věcech se tam tedy nepíše. Mužete mi ještě někdo poradit co mám ve správci zařízení hledat?
Něco o kartách tam je, ale protože jsem trouba, zapoměl jsem si napsat názvy a notebook je v práci.
Díky za radu.