Latitude E

notebooky DELL (Precision, Latitude, Inspiron) a vše kolem nich
Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 07 pro 2009 10:37

gersa píše:Dell aktualne interni IRDA sice nenabizi, ale uz jsem ho na nejake E6400 videl. Alespon papirove

interny IrDA port nenajdes na ziadnom E6400. pre Latitude E seriu IrDA port nepodporuje Dell uz vobec. ani priamo na notebookoch ani cez docky a port replikatory. afaik jedina moznost je externe usb.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

gersa
občas něco napíše

Příspěvekod gersa » 07 pro 2009 11:04

Jak rikam, videl jsem Irda v konfiguraci pouziteho notasu. Otazkou je, jestli majitel vedel o cem pise...
Bohuzel tohle pro me neni dobra zprava

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 08 pro 2009 09:52

IRDA v novych eckach proste nejni..A pokud ho potrebujes, bude asi jedina moznost a to externi reseni. Ja myslim, ze zas tak omezujici to neni. Ono dneska ja treba uz nevim o nikom, kdo by IRDA pouzival. Ale samozrejme pokud nejde prejit na bluetooth, tak jinou moznost nemas...
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

stanek
občas něco napíše

Příspěvekod stanek » 08 pro 2009 22:00

Ahoj/Dobrý večer

Měl bych na vás zkušené uživatele pár dotazů ohledne notebooku DELL.
V práci proběhla obměna a místo stolního PC jsem dostal E6400 ATG.

Skvělý notebbook (aspoň já jsem spokojen). K ještě větší radosti z nového stroje mi ale chybí dvě věci a tak doufám že mi poradíte.

U E6400 ATG bych měl mít integrovanou bezkontaktní čtečku čipových karet. Aspoň tak usuzuji z prolisu/kresby vpravo vedle touchpadu - foto z netu
Obrázek

Nedaří se mi ji ale zprovoznit. Notebook než jsem dostal byl přeinstalován na Win XP a pokud se nepletu zřejmě se musí k té čtečce dohrát od DELLU nějaký obslužný program (Dell_ControlPoint-Security?).
Nemám oprávnění pri instalaci programů a tak bych se vás zeptal jestli, když si nechám čtečku zprovoznit, mi nahradí při zapnutí notebooku nyní poviný trojhmat CTRL+ALT+DEL a následné zadání hesla.
Nebo jestli čtečka je jen na vyšší zabezpečení dat na disku.

Dále jsem se na netu dočetl že tyto notebooky by měli mít v sobě GPS. Rovněž nevím jak ho najít/zprovoznit.

K notebooku nemám žádnou dokumentaci a servisák není zrovna dvakrát ochotný mi na mé dotazy odpovědět (k 1.2.2010 u nás v podniku končí - vstřícnost tedy na 0).

Dle service tagu tam mám toto

WIRELESS : DELL WIRELESS 370 BLUETOOTH
WIRELESS : INTEL WIFI LINK 5100 (802.11)

přímo o těch dvou věcech se tam tedy nepíše. Mužete mi ještě někdo poradit co mám ve správci zařízení hledat?
Něco o kartách tam je, ale protože jsem trouba, zapoměl jsem si napsat názvy a notebook je v práci.

Díky za radu.

rhinos
píše často

Příspěvekod rhinos » 09 pro 2009 06:22

pokud tvůj NTB vypadá tak jako je na fotce tak tam čtečka není.
myslím že stejné to bude i s tím GPS.
Prostě NTB od Dellu jsou modulární(a nejen od Dellů) a je jen na zákazníkovi co si v rámci konfigurátoru do NTB nechá namontovat.
Nejjednodušší bude když si opíšes ze spodní strany NTB nebo z biosu service tag a podle toho na stánkách Dellu zjistíš co v počítači je a co není.

Dell.cz-Podpora společnosti Dell-získat podporu k produktu-informace o konfiguraci systému

Navíc možnost osazení GPS v českém konfigurátoru není.
Dell Precision M6500|i7-820QM|FX3800|320gb7.2k|WXUGA+LED|12GB Ram|9 cell

Ghost
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Ghost » 09 pro 2009 14:27

stanek: pomocou smart card citacky sa da aj prihlasovat do systemu. nastavuje sa to myslim v dell preboot manageri alebo tak nejak sa to vola (mozno na novsich delloch uz je to nieco ine).

na GPS treba mat nainstalovany zodpovedajuci WWAN modul.
Predator 15, MBP 13 Early 2015, T410, Apple iPad 9.7 (2018), Kindle Fire HD 8

stanek
občas něco napíše

Příspěvekod stanek » 09 pro 2009 16:35

rhinos píše:pokud tvůj NTB vypadá tak jako je na fotce tak tam čtečka není.

Je to možné, ptal jsem se protože těch NTB bylo kupovano už více a jen u toho mého je tam ta značka "bezkontaktní čtečky karet". U ostatních je to místo hladké (Dostali ho o něco dříve a nají "obyč NTB" ne ATG).
Jinak vlevo v boku mám integrovanou čtečku karet tak jak je to na obrázku od DELLu
Obrázek

Ghost píše:na GPS treba mat nainstalovany zodpovedajuci WWAN modul.

Dnes byl v praci frmol a tak jsem nemel cas se podivat pomoci EVERESTa co tam vse je. Neco mi ale rika ze prave k necemu takovemu jsem dohraval drivery.
Zitra snad bude volneji a vypisu si co tam vlastne je.

Dival jsem se na strankach DELLu do konfigurace pomoci service tagu, ale krom toho co jsem psal jsem tam nic o dalsich kartach nenasel.

Ale podle technickych udaju na teto strance Dellu by měla ta čtečka být už v základu.
http://www1.euro.dell.com/content/produ ... &s=gen&cs=

Jak jsem psal, zitra snad budu mit vypsano co tam je a pak bych poprosil o detekci o co se jedná.

Michal27
zlobivá kočička

Příspěvekod Michal27 » 10 pro 2009 13:28

Ta ctecka v zakladu je na 100%. O GPS ale nevim, tam bych rekl, ze u nas nebylo...
Apple MacBook Pro 13" Retina - Late 2012

stanek
občas něco napíše

Příspěvekod stanek » 10 pro 2009 20:34

Pomoci EVERESTu jsem zjisti ze v NTB mam mimo jine

Zařízení Windows
[ Hardware ]

Credential Vault Device:
Broadcom USH CV w/o Fingerprint Sensor

nevi nekdo o jake zarizeni se jedna?

Smart card readers:
Remote Control r11 Smart Card Reader
USB Smart Card reader

Ctecka tam tedy je, jen musim pozadat o jeji zprovozneni.
Chtel jsem tam nahrat "Dell_ControlPoint-Security", ale napsalo mi to ze tam mam jeste dohrat nejaky drivery. CD nemam a co jsem nasel na netu DELLu podle sveho service tagu, jsem tam dohral. Ve spravci zarizeni se jevi vse v poradku.
No mozna je tema omezenyma pravama na instalaci programu.

O GPS jsem tam nic nenasel, takze v NTB s nejvetsi pracdepodobnosti neni.

Dekuji vsem za odpovedi.

mike76
občas něco napíše

Příspěvekod mike76 » 10 pro 2009 20:51

Ten Fingerprint Sensor je čtečka prstu vedle klávesnice. Smartcard reader mají opravdu všechny v základu a je nad harddiskem(ta skulinka) Jinak ta bezkontaktní, tam se musí opravdu ještě dohrát driver, zkus tam nahrát ty AMT/HECi, popř AMT/SOL - to mi myslím pomohlo. Jinak to GPS je opravdu záležitost WWANového modulu.
DELL: C400; D400; D410; D620; XPS1210; E6400; Vostro V130

stanek
občas něco napíše

Příspěvekod stanek » 11 pro 2009 15:36

Dnes jsem zkousel dohrat driver AMT/HECI, ale stale nejde aplikace Dell_ControlPoint-Security nainstalovat. Clovicek co se stara o spravu systemu neni k zastizeni a tak je to zatim passe.

Ten "Broadcom USH CV w/o Fingerprint Sensor" je mi zahadou proc je tam nainstalovany kdyz ctecku prstu nemam. Odinstalil jsem ho, ale po restartu byl znovu nalezen a nainstalovan.

akostelecky
občas něco napíše

Dell 5530 WWAN +Gps

Příspěvekod akostelecky » 31 led 2010 20:39

Michal27 píše:Ta ctecka v zakladu je na 100%. O GPS ale nevim, tam bych rekl, ze u nas nebylo...

Ahoj,dokoupil jsem si kartu Dell 5530 WWAN +Gps ,všecno šlape,gps mi ukazuje souřadnice,akorát nevím ,jak to využít v praxi s jakym softwerem ta gps komunikuje.Diky za radu

Skyt
občas něco napíše

Příspěvekod Skyt » 15 bře 2010 09:40

Neurčité informace pocházejí z tábora Dellu, který by měl začít dodávat do své profi řady Latitude E nejnovější procesory Core i5 / i7. Vzhledem ke změně čipové sady budou mít novější Latitudy výkonnější grafickou kartu, očekává se i podpora USB 3.0. Design by měl zůstat nezměněný. Kdy se na trhu objeví ale zatím není známo.

Zdroj: Technet

Tak to vypadá konečně na upgrade. Uvidíme, kdy se objeví na trhu.

vipanos

Příspěvekod vipanos » 18 bře 2010 16:02

nevíte jestli by se na E6400 dala nepodsvícená klávesnice vyměnit za podsvícenou?

mike76
občas něco napíše

Příspěvekod mike76 » 18 bře 2010 20:57

Konstrukcne i technicky neni problem ta vymena, spis jen se domluvit na te vymene.
DELL: C400; D400; D410; D620; XPS1210; E6400; Vostro V130

Zpět na „notebooky DELL“