MBR oprava

Vše kolem Microsoft Windows. Zkušenosti, problémy, vylepšení atp.
seamus_22
občas něco napíše

MBR oprava

Příspěvekod seamus_22 » 16 led 2010 19:29

Hojte mal som v nb dva OS .. WIn XP a Ubuntu.. Ubuntu som zmazal ale prepisalo mi to ten mbr zavadzac... Teraz ked zapnem tak sa mi vypise ze error grub.... prosim vas co mam robit? CD od windowsu mi neide...

stavač
guru
Kontaktovat uživatele:

Re: MBR oprava

Příspěvekod stavač » 16 led 2010 21:19

seamus_22 píše:Hojte mal som v nb dva OS .. WIn XP a Ubuntu.. Ubuntu som zmazal ale prepisalo mi to ten mbr zavadzac... Teraz ked zapnem tak sa mi vypise ze error grub.... prosim vas co mam robit? CD od windowsu mi neide...

To že si vymazal a sformatoval disk sa to presne stalo, tu je navod jak to spravíš:
Pri odinštalovaní Kubuntu (zrušení diskového oddielu so systémom) ste zároveň odinštaloval grub - zavádzač systému. Je nutné obnoviť pôvodný zavádzač Windowsu. Pre Windows 2000/XP: vložte inštalační CD Windows a zapnite počítač. Zvolte možnosť opravy systému, v konzole pre opravu systému zadajte príkaz fixmbr.
Pro Windows 95/98: naštartujte DOS (napríklad zo záchranné diskety Windows), obnovte zavádzač príkazom fdisk /mbr.
A pečo ti nejde CD-Rom XP ?, čo to máš za notbuk ?
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk

Damianus
_-=*Open Source*=-_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Damianus » 17 led 2010 00:07

pokud mas originalni CD od MS s windows tak si nastav v biosu boot z CD jako prvni a nasledne si v konzoli oprav zavadec prikazem fixboot a fixmbr :wink:
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220

Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“