MBR oprava
MBR oprava
Hojte mal som v nb dva OS .. WIn XP a Ubuntu.. Ubuntu som zmazal ale prepisalo mi to ten mbr zavadzac... Teraz ked zapnem tak sa mi vypise ze error grub.... prosim vas co mam robit? CD od windowsu mi neide...
- stavač
- guru
- Kontaktovat uživatele:
Re: MBR oprava
seamus_22 píše:Hojte mal som v nb dva OS .. WIn XP a Ubuntu.. Ubuntu som zmazal ale prepisalo mi to ten mbr zavadzac... Teraz ked zapnem tak sa mi vypise ze error grub.... prosim vas co mam robit? CD od windowsu mi neide...
To že si vymazal a sformatoval disk sa to presne stalo, tu je navod jak to spravíš:
Pri odinštalovaní Kubuntu (zrušení diskového oddielu so systémom) ste zároveň odinštaloval grub - zavádzač systému. Je nutné obnoviť pôvodný zavádzač Windowsu. Pre Windows 2000/XP: vložte inštalační CD Windows a zapnite počítač. Zvolte možnosť opravy systému, v konzole pre opravu systému zadajte príkaz fixmbr.
Pro Windows 95/98: naštartujte DOS (napríklad zo záchranné diskety Windows), obnovte zavádzač príkazom fdisk /mbr.
A pečo ti nejde CD-Rom XP ?, čo to máš za notbuk ?
P 3-733MH, zd: MSI, ram 640MH pc133, hdd 40Giga+hdd 60Giga, Ati Radeon 9600 AGP 8x, os Windows vista Ultimate SP2 An+Ua+Ru+Sk
-
- _-=*Open Source*=-_
- Kontaktovat uživatele:
pokud mas originalni CD od MS s windows tak si nastav v biosu boot z CD jako prvni a nasledne si v konzoli oprav zavadec prikazem fixboot a fixmbr
Jedinou pravdou je, že všichni lžou
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
Můj weboblogo něco about IT and something viz. tlačítko WWW Miláček Lenovo X220
MSI GX600 -> Lenovo T500 -> Lenovo X220 -> Asus Zenbook prime -> Lenovo X220
Zpět na „Windows 11, 10, 8 / 8.1, 7, Vista, XP i starší“