Lenovo IdeaPad Y550
Tak paměť GK je DDR2, co se týče fps ve hrách, tak jsou přibližně stejné jako na notebookcheck.net.
Disk je rozdělen na 420GB jako hlavní oddíl a na zbytku je obnova systému plus si tam PC dělá zálohy.
S tím rozlišením je to spíš otázka potřeb, jelikož často dělám s geodetickými, kartografickými programy a office, tak vyšší rozlišení a větší obrazovku ocením, kdybych měl noťák jen na hry, tak mi to bude zřejmě jedno
Disk je rozdělen na 420GB jako hlavní oddíl a na zbytku je obnova systému plus si tam PC dělá zálohy.
S tím rozlišením je to spíš otázka potřeb, jelikož často dělám s geodetickými, kartografickými programy a office, tak vyšší rozlišení a větší obrazovku ocením, kdybych měl noťák jen na hry, tak mi to bude zřejmě jedno
provedení
Tak jsem tento notes krátce viděl, kamarád si ho pořídil a přerozdělovali jsme tam disk, normálně jsme ho rozdělili na přibližně dvě stejně velké části přímo v OS.
K provedení mám trošku výhrady, můj Acer 5930G je oproti němu jako tank - ale je i těžší. Panty jdou velice lehce, což se mi líbí, ale jakoby se trochu kroutilo jejich uchycení v šasi.
Klávesnice je super, touchpad je lesklý s drobnými výčnělky na povrchu. Tělo se dost patlá, je lesklé. Lepší by byla světlá barva než tmavá.
Víc informací jsem nenasál, to jsou pouze první dojmy.
K provedení mám trošku výhrady, můj Acer 5930G je oproti němu jako tank - ale je i těžší. Panty jdou velice lehce, což se mi líbí, ale jakoby se trochu kroutilo jejich uchycení v šasi.
Klávesnice je super, touchpad je lesklý s drobnými výčnělky na povrchu. Tělo se dost patlá, je lesklé. Lepší by byla světlá barva než tmavá.
Víc informací jsem nenasál, to jsou pouze první dojmy.
petula11 píše:Jj Prosímtě jak(kde přesně jste přerozdělili pevný disk). Díky.
Ve Vistách to je stejné - start, počítač, klik pravým myšítkem, spravovat, otevře se správa počítaček, klik na správa disků. Nejdřív jeden zmenšit, pak druhý zvětšit (disk není nafukovací ). Lepší asi mít na HDD co nejméně dat, aby ti povolil co největší změnu, takže asi ideální po přeinstalaci.
petula11 píše:e přiloženo instalační dvd win7?
Děkuju moc.
Instalacni cd uz se dnes nadavaji,OS je na skryte partion disku,takze neni kdykoliv problem s obnovou celeho os vcetne ovladacu.
HP ProBook 470 - Windows 11 Pro - 512GB SSD, 2TB HDD, 16GB RAM, Intel Core i7
Lenovo Thinkpad T430s - Windows 11 Pro - 512GB SSD, 1TB HDD, 8GB RAM, Intel Core i3
Lenovo Thinkpad T420 - Windows 11 Pro - 512GB SSD, 1TB HDD, 8GB RAM, Intel Core i5
Lenovo Thinkpad T430s - Windows 11 Pro - 512GB SSD, 1TB HDD, 8GB RAM, Intel Core i3
Lenovo Thinkpad T420 - Windows 11 Pro - 512GB SSD, 1TB HDD, 8GB RAM, Intel Core i5
V obchodě měli dva kusy a přišlo mi, že oba docela topily kolem touchpadu. Ale člověk si asi nevybere. Jinak po přiložení ucha na notebook mi přišlo, že je krásně tichý. Jinak to v obchodě ani porovnávat nejde.
Tlačítka pod touchpadem též nedělají nějaký extra dojem co do zpracování, ale to může být jen zdání. Zdrsnělý touchpad bude asi jen o zvyku a může to mít své výhody.
Nastavení multi touchpadu je bohaté.
Zpracování co do pevnosti plastů není nic extra, prohýbání plastů kolem touchpadu.
Jednoduše průměrný notebook co do zpracování s dobrým výkonem a tichým chlazením za celkem slušnou cenu.
Škoda o trochu vyšších teplot kolem touchpadu. Snad se nezvyšují při vyšší zátěži.
Tlačítka pod touchpadem též nedělají nějaký extra dojem co do zpracování, ale to může být jen zdání. Zdrsnělý touchpad bude asi jen o zvyku a může to mít své výhody.
Nastavení multi touchpadu je bohaté.
Zpracování co do pevnosti plastů není nic extra, prohýbání plastů kolem touchpadu.
Jednoduše průměrný notebook co do zpracování s dobrým výkonem a tichým chlazením za celkem slušnou cenu.
Škoda o trochu vyšších teplot kolem touchpadu. Snad se nezvyšují při vyšší zátěži.
ako petulla a vsetci ostatny.. si laskavo vsimnite ako tam taci na tie materialy notasu ci klavesnica alebo bocne paneli okolo touchpadu.. vsak to je na kazdom notebooku.. aspon pruzi a nezlomi sa ti ked sa nan potlaci..
POVAZUJEM PODOBNE NAZORY ZA NAZORY ludi ktori nemali v zivote notas..
Ja osobne mam Lenovo notas T400 a je to iny material ako pri IdeaPadoch.. klasicky plast ako pri inych notasoch..
pozrite si video este raz a vsimnite si ako mu bledne prst ako na to tlaci..
HAWK
POVAZUJEM PODOBNE NAZORY ZA NAZORY ludi ktori nemali v zivote notas..
Ja osobne mam Lenovo notas T400 a je to iny material ako pri IdeaPadoch.. klasicky plast ako pri inych notasoch..
pozrite si video este raz a vsimnite si ako mu bledne prst ako na to tlaci..
HAWK
Dostupnost v ČR?
Tak prohlížím internetový obchody a hledám svou kořist - Lenovo Y550 s GT 240M, ale k mojí hrůze zjišťuju, že ačkoli spousta e-shopů tenhle noťas má v nabídce, u dostupnosti píšou: "neznámá" nebo "na dotaz" atd.
Jsem přesvědčen, že tenhle kousek byl ještě v polovině ledna k dostání s GT 240M, ale dneska už nabízí skladem jenom slabší konfigurace Je možný, aby se tak krátce po vydání prostě přestal prodávat? Nebo je vyprodanej a přijdou další?
Díky za nějaký názory.
Jsem přesvědčen, že tenhle kousek byl ještě v polovině ledna k dostání s GT 240M, ale dneska už nabízí skladem jenom slabší konfigurace Je možný, aby se tak krátce po vydání prostě přestal prodávat? Nebo je vyprodanej a přijdou další?
Díky za nějaký názory.
Re: Dostupnost v ČR?
Baz píše:Tak prohlížím internetový obchody a hledám svou kořist - Lenovo Y550 s GT 240M, ale k mojí hrůze zjišťuju, že ačkoli spousta e-shopů tenhle noťas má v nabídce, u dostupnosti píšou: "neznámá" nebo "na dotaz" atd.
Díky za nějaký názory.
Skus toto
http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/1 ... apad-y550/
Rozdělení disku ve Windows 7
Pekáček píše:petula11 píše:Jj Prosímtě jak(kde přesně jste přerozdělili pevný disk). Díky.
Ve Vistách to je stejné - start, počítač, klik pravým myšítkem, spravovat, otevře se správa počítaček, klik na správa disků. Nejdřív jeden zmenšit, pak druhý zvětšit (disk není nafukovací ). Lepší asi mít na HDD co nejméně dat, aby ti povolil co největší změnu, takže asi ideální po přeinstalaci.
Mám model s 320GB HDD a udělal jsem to přesně takhle.Zmenšil jsem C: na nějakých 70GB,vznikl mi tam nepřidělený prostor(cca 180GB).A když jsem chtěl "rozšířit svazek" Lenovo D: je tam příslušná možnost zašedlá.Čím to? Díky.
Zpět na „notebooky Lenovo (dříve IBM)“