S96S
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
100°C rozhodně je špatně. Nahoru to už nejde právě kvůli tomu sekání, který to omezuje (proto ten rozdíl v rychlosti při zahřátí).
Tenhle noťas bych si teda fakt nekoupil. Kdybych mermomocí musel skládačku, tak už teda asi spíš IFL90 - ten má chlazení zatim asi nejhezčí z podobně vybavených NB.
Tenhle noťas bych si teda fakt nekoupil. Kdybych mermomocí musel skládačku, tak už teda asi spíš IFL90 - ten má chlazení zatim asi nejhezčí z podobně vybavených NB.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- Moderátor
Záleží jaká je prahová teplota, pokud je to těch 100°C tak je to samozřejmě špatně, ale pokud je to třeba 120°C jako na mojí go7600 a neprojevujou se žádný jiný problémy, tak se to dá.
(Pamatuju jedno pc s pasivně chlazenou gf6200, prahová teplota 140°C, při zátěži se to jádro vyšplhalo klidně na 125°C, ale vše bylo stabilní. To pc fungovalo v pohodě několik let a mám dojem, že jede dodnes.)
Zkušenosti říkají, pokud mě to nijak neomezuje je mi to fuk, když ano tak to reklamovat, ale nemá smysl se kvůli tomu stresovat .
EDIT: Zkusil najít nějaký oficiální materiály, ale našel jsem jenom pro Ati gpu, kde většinou je napsáno, že by teplota neměla překročit 105°C a prahová teplota pro zpomalení je 125°C.
(Pamatuju jedno pc s pasivně chlazenou gf6200, prahová teplota 140°C, při zátěži se to jádro vyšplhalo klidně na 125°C, ale vše bylo stabilní. To pc fungovalo v pohodě několik let a mám dojem, že jede dodnes.)
Zkušenosti říkají, pokud mě to nijak neomezuje je mi to fuk, když ano tak to reklamovat, ale nemá smysl se kvůli tomu stresovat .
EDIT: Zkusil najít nějaký oficiální materiály, ale našel jsem jenom pro Ati gpu, kde většinou je napsáno, že by teplota neměla překročit 105°C a prahová teplota pro zpomalení je 125°C.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
moje Go7600 ma ted v relativnim klidu 61°C, ale to mam spodek sasi na posteli. Cili vklidu se to pohybuje mezi 54-63°C. Pri plne zatezi se to vysplha na maximalne 83°C u nepretaktovane, u mirne pretaktovane se uz u teplot nad 80°C (cca 85°C) zacina rozpadat obraz. Pri 100°C by se mi to pravdepodobne vyparilo.
Kdyz neni parak, tak to vydrzi pretaktovat mnohem vic bez hranicniho prehrivani.
Kdyz neni parak, tak to vydrzi pretaktovat mnohem vic bez hranicniho prehrivani.
VBI Compal EL80 (15,4", 1280x800 • T7200 2,0GHz • 2GB RAM • GF go7600 256MB • 250GB, 5400ot. • Wifi, Bluetooth • Windows 7)
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
NEODPOVÍDÁM NA DOTAZY V SOUKROMÉ POŠTĚ
-
- Moderátor
hah tak tentokrát si říkám jestli ste nespadli na hlavu
Panebože větší žvást sem dlouho nečetl. Vlastně všechno co si napsal jsou takový s prominutím hovadiny, že to ani není možný .
EDIT: Už 70 stupnů ve 2D je strašně moc. A 100 v zátěži ? tak to už je špatnej vtip to bych jim šel omlátit o hlavu a chtěl bych vrátit peníze.
EDIT2: Peca : Teplota by neměla překračovat 105 stupnů ale dlouhodobě mít 100 v zátěži to je dost a 70 ve 2D modu ? to je horší jak na desktopech panebože. A chtěl bych vidět jak mohla GF6200 mít 140 stupnů a v zátěži potom 125 stupnů leda tak nějaká mocně oveclocked to je takovej low end kterej se chladí jedině pasivně ono taky když jádro má takty 300 MHz a paměti nějakých 500 MHz a ještě k tomu je to všechno tak strašně shit, že to ani nemá snad "výkon"
Panebože větší žvást sem dlouho nečetl. Vlastně všechno co si napsal jsou takový s prominutím hovadiny, že to ani není možný .
EDIT: Už 70 stupnů ve 2D je strašně moc. A 100 v zátěži ? tak to už je špatnej vtip to bych jim šel omlátit o hlavu a chtěl bych vrátit peníze.
EDIT2: Peca : Teplota by neměla překračovat 105 stupnů ale dlouhodobě mít 100 v zátěži to je dost a 70 ve 2D modu ? to je horší jak na desktopech panebože. A chtěl bych vidět jak mohla GF6200 mít 140 stupnů a v zátěži potom 125 stupnů leda tak nějaká mocně oveclocked to je takovej low end kterej se chladí jedině pasivně ono taky když jádro má takty 300 MHz a paměti nějakých 500 MHz a ještě k tomu je to všechno tak strašně shit, že to ani nemá snad "výkon"
tento účet již není aktivní.
-
- Moderátor
maxxz píše:Panebože větší žvást sem dlouho nečetl. Vlastně všechno co si napsal jsou takový s prominutím hovadiny, že to ani není možný .
Možný to je, ale jinak ti tvůj názor neberu :P.
maxxz píše:EDIT: Už 70 stupnů ve 2D je strašně moc. A 100 v zátěži ? tak to už je špatnej vtip to bych jim šel omlátit o hlavu a chtěl bych vrátit peníze.
Při 70°C se tomu neděje absolutně nic a pokud bych si měl vybrat mezi 40°C s kraválem anebo 70°C a ticho, tak je volba jasná . V případě, klesajícího výkonu při těch 100°C nebo přílišné teplotě šasi, chybách v obraze, nebo jakékoliv jiné chybě bych to samozřejmě šel reklamovat taky, ale vysoká teplota čehosi vevitř sama o sobě tě vůbec nemá zajímat a ani to není důvod k reklamaci.
A co čekáš, že chlazení v ntb bude výkonnější než v desktopu? . Jinak já fakt nemám potřebu si něco vymejšlet, pouze sem chtěl dát do placu zajímavej zážitek .maxxz píše:EDIT2: Peca : Teplota by neměla překračovat 105 stupnů ale dlouhodobě mít 100 v zátěži to je dost a 70 ve 2D modu ? to je horší jak na desktopech panebože. ...
2HarY_cz: Je to hodně, ale záleží jaká je hraniční teplota pro jádra řady 8xxx(nevíte někdo?). Každopádně ty se o to starat nemusíš, to je problém výrobce, tebe musí zajímat jestli je to schopný podávat trvale plnej výkon bez toho, aby tě pálilo šasi v ruce.
pro všechny: Uvažuju všeobecně, nechci obhajovat ani kritizovat tenhle konkrétní model.
Asus A6T (Turion X2 1600Mhz@0,9V(800MHz@0775V)), 1GB RAM, nVidia Go7600(450/400(OC:500/420)), Vista Business MSDNAA)
A co čekáš, že chlazení v ntb bude výkonnější než v desktopu? . Jinak já fakt nemám potřebu si něco vymejšlet, pouze sem chtěl dát do placu zajímavej zážitek .
Já to srovnával stím, že v desktopu maj karty vyšší takty a povědšinou jsou tam výkonější karty než v notebooku a netopí v zátěži tolik jak mainstreamová 8600 v notebooku. Jistě 70 stupnů a krásný ticho a k tomu to nechat takhle hooodně dlouho aby jo co nejvíc se to nahřejvalo a potom to v zátěži dávalo přes 100 stupnu To radši 40 a kravál ostatně 8600 jsou teď nejlepší volba na ty notebookaře co hrajou hry tak těm by to tolik nemělo vadit. A bude mít jistotu, že to nesesmaží. Až za půl roku začne blbnout obraz tak to pravděpodobně bude tím, že mu nějakej servisák řekne to je normální 100 stupnu v zátěži pohoda a potom bude litovat až to bude měsíc v opravě. A si hňup když tady tvrdíš, že pokud někoho nepálí ruka a není zahřátá sasi tak je v pohodě mít na grafice 100 stupňů
tento účet již není aktivní.
- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ještě tak 85°C v zátěži by mi přišlo optimální. Nad 90°C už mi to přijde jako hazard. Vim, že notebooky s touhle grafiku se pak podtaktovávaj (GPU), aby ta teplota nešla ještě níž. Když to dojde k té prahové, tak už se to samozřejmě vypne.
Špatně to je, protože tu píše o rozdílném výkonu při zahřátém notebooku -> tj. projevuje se to, co jsem popsal v minulém odstavci.
Jinak teda já sám mám úplně tichý notebook a jeho teplota se samozřejmě drží na čidlech někde na 57°C na CPU čidlu a 53°C na HDD.....za to ticho to fakt stojí. Takovýhle teploty jsou pro něj v pohodě. Pokud by mi ale topila grafika na 90°C, tak je jasný, že okolní součástky budou mít pořádný vedro. Většinou totiž neodchází vlastní čipy jako CPU a GPU, ale nějaká podpůrná součástka okolo.
Já bych se teda fakt asi dost bál. Však to vidim, že podobný problémy maj ASUS F3T, který se taky úplně parádně všechny serou a je těžký narazit na někoho, kdo by ten svůj neměl aspoň jednou v servisu.
Špatně to je, protože tu píše o rozdílném výkonu při zahřátém notebooku -> tj. projevuje se to, co jsem popsal v minulém odstavci.
Jinak teda já sám mám úplně tichý notebook a jeho teplota se samozřejmě drží na čidlech někde na 57°C na CPU čidlu a 53°C na HDD.....za to ticho to fakt stojí. Takovýhle teploty jsou pro něj v pohodě. Pokud by mi ale topila grafika na 90°C, tak je jasný, že okolní součástky budou mít pořádný vedro. Většinou totiž neodchází vlastní čipy jako CPU a GPU, ale nějaká podpůrná součástka okolo.
Já bych se teda fakt asi dost bál. Však to vidim, že podobný problémy maj ASUS F3T, který se taky úplně parádně všechny serou a je těžký narazit na někoho, kdo by ten svůj neměl aspoň jednou v servisu.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
bongo007 píše:sibelius: vidím,že máš v tej tvojej novej mašine 4 GB RAM. Aká je ich značka - kingston?..lebo tiež uvažujem,že si objednám noťas s jedným 2GB modulom - to kvôli neskoršiemu upgradu,..aj keď sú ntbookove RAMky mierne predražené (cca 3200 skk za 2 GB 667Mhz,DDR2,CL5 -v porovnaní s 2x1GB)
Mám 2x Kingston 2 GB 667MHz