jak jsem dle názorů a příspěvků zjistil, tak "K series" je nepovedená řada s nekvalitním zpracováním a špatných chlazením..

chtěl bych proto znát odpověď na jednu otázku..
Otázka zní: PHOTOSHOP (NEzačátečnické používání)
porovnejme proto tyto 2 modely (a zapomeňme na dílenské chyby K)
ASUS K52JK-SX017 vs. ASUS UL30A-QX141V
"K series"
+ cpu i3-350M 2,26GHz (28. místo v mobilních procesorech notebookcheck.com)
+ 2x2GB (max. 8GB) ram
- nízká výdrž
: grafika ATI Mobility Radeon HD5145
"UL series"
+ vysoká výdrž (až 12h)
+ 13,3 displej
- cpu Core 2 Duo ULV (SU7300 1,3GHz/1,73GHz) (160. místo v mobilních procesorech notebookcheck.com)
: Intel GMA 4500MHD (možné plus)
a jde mi právě o názory co se vyplatí víc.. Je mi jasný že se nemá u i3 co se týče photoshopu zastavovat... ale co SU7300 na frekvenci 1,3GHz respektive 1,7GHz při boostu?? Když jsem tak četl o "K series" tak podle mě už žádná řada horší zpracování mít nemůže.. je ten procesor teda v UL dostatečně výkonej aby zvládl photoshop ve spojení se 4GB ram na 1066MHz ?? Váha, výdrž a hlavně menší displej je plus .. a integrovaná grafika jen body navíc v závislosti na hluku a topení, že?!
Jinak se omlouvám všem co musejí číst moje diskuze (že třeba moc otravuju), ale nerad bych celý rozpočet investoval špatně.. potřebuju prostě vybírat dokud nenajdu optimální řešení (to teda již existuje, ale problém s dostupností HP ProBook 6540b WD691EA je šílený) a já už nemůžu moc čekat.. mám jen pár dní! Je vidět, že je tu spoustu chytrých a ochotných lidí, proto hledám názory tady.