![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
sandy68 píše:Wow, ten Lenovo Thinkpad Edge 13 je opravdu krásný.
Jaký je rozdíl mezi ATI Radeon HD 3200 a Intel Core 2 Duo SU7300? Ten Intel Core je dražší, je lepší?
Was3k píše:A neboj ThinkPad sice nema v zakladu nbd a nevim presne jak je to u nej se zarukou a kolik stoji prikoupeni nbd ale i kdyz k tomu prikoupis 3 letou nbd tak urcite oproti dellu jeste usetris, a lenovo ma taky slusny servis.
swarm píše:jarkov1: Pochybuju, že budou mít pokoj na 8 roků. Tak dlouho ten notebook imho nemá šanci vydržet - spíš počítej s tím, že tak do 2-3 let budeš hledat něco novýho. Tímhle jsem si taky prošel - notebook není dobrý jako dlouhodobá investice.
Pokud jde o odolnost, tak do 15 tisíc se dá najít hned několik notebooků, které si odolností nezadají s tím tvým VAIO. Jenom nenabídnou takový výkon (který je potřeba akorát na hry).
Jako možná existují specifické případy, kde má smysl dítěti koupit takhle drahý notebook, ale ten tvůj mi do toho nesedí. Tak možná kdybych měl děcko, který dělá nějaký brutální věděcký experimenty a na počítači si je vizualizuje v MATLABu. Nebo něco podobně ušlechtilýho. Ale to jsou případy, kde bych dokázal vést dítě k tomu, že si svou činností na tom notebooku i vydělá odpovídající částku (takovou, že se v ní ten notebook ztratí). Je to investice* jako každá jiná, a pokud nemá odpovídající návratnost, tak je to investice špatná.
*) investice = vynaložení omezených zdrojů za účelem získání budoucích užitků (přínosů)
To, co budete v CADech dělat ve škole, zvládne i integrovaná grafika od Intelu v 5 let starém notebooku. Na VŠ je to stejné ještě aspoň první dva roky. Pak v tom buď začneš dělat velký projekty (podle oboru), nebo už se k tomu nikdy v životě nevrátíš.jarkov1 píše:Možno sa pýtaš na čo mi je notebook s výkonom na hry, ale ten výkon sa dá využiť napríklad v CAD aplikáciach, ktorým sa v ďalšom ročníku nevyhnem
Zpět na „Jaký vybrat notebook“
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 48 hostů