Dobrý den,
dosloužil mi starý notebook (Acer Aspire 3100) a hledám nějaký pro mne vhodný a potřeboval bych poradit.
Používat ho budu na práci s dokumenty, s fotografiemi, internet a filmy. Zároveň bych ale chtěl, aby byl pokud možno odolnější, předpokládám, že ho budu docela často přenášet a cestovat s ním a mému původnímu notebooku se po několika měsících hodně rozvrzalo šasi (ale jinak si na něj nemohu stěžovat).
Cenově se pohybuji do 15k Kč a když jsem si procházel různá fóra a online obchody, zaujal mne Lenovo ThinkPad SL410. Líbí se mi že je menší (ale ne moc), vypadá střídmě a odolně a slibuje slušnou výdrž baterie.
Myslíte si, že je to dobrá volba? Případně dokážete poradit nějakou alternativu?
Budu rád za každý postřeh.
NB na office, fotky, cestovani
Re: NB na office, fotky, cestovani
V rámci ceny a nabídky konkurence to je jedna z nejsolidnějších voleb. Na cestování s dlouhou výdrží by mne napadl, když jsi už měl Acer, ještě povedený Acer TravelMate 8471 (TimeLine) s matným displayem, ale cenou už hádám bude výš (pokud by se našla někde levnější starší konfigurace), možná ještě menší varianta (13") 8371 se SU9400, např. http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=87332
Ale SL410 je fajn výběr, to je dobrý tip do 15 tis. (až na možnost v současné době dostupné jen variantě s lesklým displayem, z druhé strany jej někdo třeba preferuje, nebo mu nevadí).
Edit: Jinak co se týče odolnosti/konstrukce, do 15 tis. je dobré si nedělat v tomto ohledu přehnané iluze (pravda také záleží, jak se k notebooku kdo chová atp.).
Ale SL410 je fajn výběr, to je dobrý tip do 15 tis. (až na možnost v současné době dostupné jen variantě s lesklým displayem, z druhé strany jej někdo třeba preferuje, nebo mu nevadí).
Edit: Jinak co se týče odolnosti/konstrukce, do 15 tis. je dobré si nedělat v tomto ohledu přehnané iluze (pravda také záleží, jak se k notebooku kdo chová atp.).
Mabfrede:
počítej s tím, že LCD notebooku není moc vhopdné na práci s fotem -> nevěrné barvy, když na tom budeš upravovat barevné složky, jas, konstrast apod. a dáš to vytisknout, vyleze něco barevně jiného.
počítej s tím, že LCD notebooku není moc vhopdné na práci s fotem -> nevěrné barvy, když na tom budeš upravovat barevné složky, jas, konstrast apod. a dáš to vytisknout, vyleze něco barevně jiného.
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Zpět na „Jaký vybrat notebook“