fousac píše:-jak fungujou multimedialni knofliky nad klavesnici? teda pokud to sou knofliky..
-co display? nejsou uz moc mrnavy pismenka?
- a k cemu je proBoba to dalkovy ovladani?? teda krome funkce ucpavka slotu...
1. Jsou to doteková tlačítka. Člověk pro ně musí mít jemnocit - naučit se, jak je zapnout. Ale jde to. Chviličku podržet přitisknutý prst, nijak silně, a jde to.
2. Písmenka si na obrazovce můžeš zvětšit jak potřebuješ. Už XP toto uměly. Tudy, prosím ( ve Vistách ): nastavení počítače ( špatně tzv. "ovládací panely" ) -> nastavení zobrazení ( nesrozumitelně "yndyvyduální nastavení" ) -> vlevo nahoře klepni na upravit velikost písma ( dpi ) a vyber si vlastní. Já mám 168 dpi, a to ne proto, že už bych byl stařec, ale protože si nechci kazit oči na pidipísmenkách, která počítač ukazuje, když si právě nahraješ ovladač. Obdivuji ty programátory, kteří mají mozek v hlavě a programují stránky www v takové velikosti, aby si je člověk nemusel pořád zvětšovat a přesto se na ně všechno podstatné ( podstatné, tj. ne reklamy ), vešlo.
A ktomu i zvětšení v Mozille: Ctrl + + u každé zobrazené stránky to řeší. Mozilla už si potom to zvětšení sama pamatuje, takže to není potřeba nastavovat při každé otevření stránky.
3. Dálkové ovládání je k tomu, abyses nemusel obsluhovat potmě rukou na klávesnici, když ležíš v posteli, díváš se na video a máš od sebe počítač dostatečně daleko tak, abys ho nesmetl ve spánku, kdybys při tom usnul. Předpokládá se dostatečně dlouhá šňůra od sluchátek.
Co je zajímavé: dálkové ovládání mi funguje, i když tlačítka na něm nejsou zrovna dobrá - špatně se mačkají, ale červené oko ( infračervené rozhraní ) mi nejde. Zkoušel jste ho někdo, např. s telefonem ? Zkoušel jsem SIEMENS ME45, který se s ostatními počítači SIEMENS dorozumí, ale s tímto ne.