FS Xi2550 s grafikou HD2700

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Re: xi2550

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 11:10

LeV píše:Jen by mě zajímalo zda se dá mez problémů doplnit chybějící HDD. Když jsem ho kupoval v Mironetu, tak měli v popisu 2x250gb a pak přijde jen s jedním :(


Disk dodáš tak, že naspodu, hned vedle baterky, osšroubuješ jeden šroubek, a pak už ho vidíš. Tento disk si nechávám pro své soubory, a ten druhý, ke kterému se lze hůře dostat, protože musíš odšroubovat nejméně šest šroubků, jsem nechal pro Windows.

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 11:12

lochness42 píše:to LeV: ano disk ma byt doplnitelny bez problemov - ma aj podporu Raidu. Osobne som tiez ratal ze v tom budu 2 disky ale dodali iba jednodiskovu verziu.


Kupoval jsem ho v Mironetu, někdy v dubnu 2008, a dostal jsem ho se dvěma 250 GB disky.

Dodnes se mi celý počítač drží. Porouchal se vám někomu v něčem ? Pište, zajímá mě to.

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 11:16

LeV píše:
BoSiK píše:Ahoj, taky jsem si koupil tenhle ntb a zajímalo by mne jak na tom zapnout webkamerku? nevíte? Díky
Jednoduše Fn+F7


Jak někdo píše níže, nahrát si Skype je jedna možnost, prootže Skype se obvykle o všechno postará. Jinak bych dodal, že nejdříve nahrát ovladače, pokud jsi je tam neměl nahrané už od koupi a potom zapnout onou Fn + F7. Vteřinku dvě to trvá, ale potom se rozsvítí zeleně a už tě ( velký bratr ) vidí. ;-)

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 11:18

LeV píše:Jinak displej je velmi slušný, odlesky mne netrápí vůbec. Okno mám většinou z boku.


Ano, mít okno z boku je u lesklých obrazovek vhodné. A za zády nejlépe bílou zeď bez obrazů atd. A stropní osvětlení ne přímo nad sebou.

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 11:22

lochness42 píše:Musim potvrdit ze pouzitie tlacidla na vypnutie ventilatorov podla mojho subjektivneho nazoru nic nemeni. Nastastie tento book je naozaj tichy a nehreje velmi - mam teraz jednu 3dnovu LAN party za sebou takze som ho trocha zatazil. Fachal k mojej spokojnosti. Hlavne som ocenil kupu mysky A4Tech X7 :D


1. Opravdu je tichý. Tím si mě získal, protože jsem předtím měl Dell Inspiron 8200, a to byl opravdu plastový křáp. Ono se o Inspironech říká, že je to zkoušecí řada NTB od DELLu, kdy se na zákaznících vyzkouší, co je jak dobré, ale ještě předtím jsem měl Inspiron 7000A, a to bych velmi poctivě udělaný počítač, ktrý mi funguje dodnes.

2. Také jsem si dokoupil myšátka, v roce 2008 nejlevnějšího pětitlačítkového, GIGABYTE GM-M6800, a nemohu si ho vynachválit. Ani po třech letech nevrže, neskřípá, hladce jezdí po jakémkoliv povrchu, je dostatečně velký do a správně tvarovaný ruky, má i tlačítko na přepínání dpi ( jak rychle ukazatel jezdí po obrazovce )

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 11:28

lochness42 píše:Musim potvrdit ze pouzitie tlacidla na vypnutie ventilatorov podla mojho subjektivneho nazoru nic nemeni.


Také se mi za ty tři roky zdá, že je tam toto tlačítko jen pro parádu. Že větráčky okamžitě nevypne. Možná, že sníží výkon procesoru tak, aby se větráčky nemusely točit tak často, jednak jsou velmi tiché, a za druhé výkon si snižuji ve Vistách tak, že klepnu v systray na ikonku napájení a tam volím jeden ze tří ( já ze dvou ) řežimů provozu počítače. Mám je nastavené jednoduše: jeden je co nejvyšší výkon, druhý co největší úspora energie ( to když pracuji na baterii ).

Používáte někdo ten dotekový proužek ke ztlumení hlasitosti ? Nějak se mi ho v nastavení nepodařilo nastavit tak, aby mi hlasitost vždy nevylítla nepříjemně rychle nahoru. Lepší bylo kolečko ovládání hlasitosti z boku Inspironu 7000A ( DELL ).

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 11:43

fousac píše:-jak fungujou multimedialni knofliky nad klavesnici? teda pokud to sou knofliky..
-co display? nejsou uz moc mrnavy pismenka?
- a k cemu je proBoba to dalkovy ovladani?? teda krome funkce ucpavka slotu... :lol:


1. Jsou to doteková tlačítka. Člověk pro ně musí mít jemnocit - naučit se, jak je zapnout. Ale jde to. Chviličku podržet přitisknutý prst, nijak silně, a jde to.

2. Písmenka si na obrazovce můžeš zvětšit jak potřebuješ. Už XP toto uměly. Tudy, prosím ( ve Vistách ): nastavení počítače ( špatně tzv. "ovládací panely" ) -> nastavení zobrazení ( nesrozumitelně "yndyvyduální nastavení" ) -> vlevo nahoře klepni na upravit velikost písma ( dpi ) a vyber si vlastní. Já mám 168 dpi, a to ne proto, že už bych byl stařec, ale protože si nechci kazit oči na pidipísmenkách, která počítač ukazuje, když si právě nahraješ ovladač. Obdivuji ty programátory, kteří mají mozek v hlavě a programují stránky www v takové velikosti, aby si je člověk nemusel pořád zvětšovat a přesto se na ně všechno podstatné ( podstatné, tj. ne reklamy ), vešlo.
A ktomu i zvětšení v Mozille: Ctrl + + u každé zobrazené stránky to řeší. Mozilla už si potom to zvětšení sama pamatuje, takže to není potřeba nastavovat při každé otevření stránky.

3. Dálkové ovládání je k tomu, abyses nemusel obsluhovat potmě rukou na klávesnici, když ležíš v posteli, díváš se na video a máš od sebe počítač dostatečně daleko tak, abys ho nesmetl ve spánku, kdybys při tom usnul. Předpokládá se dostatečně dlouhá šňůra od sluchátek. ;-)

Co je zajímavé: dálkové ovládání mi funguje, i když tlačítka na něm nejsou zrovna dobrá - špatně se mačkají, ale červené oko ( infračervené rozhraní ) mi nejde. Zkoušel jste ho někdo, např. s telefonem ? Zkoušel jsem SIEMENS ME45, který se s ostatními počítači SIEMENS dorozumí, ale s tímto ne.

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 11:57

fousac píše:co sem koukal na ty "cudliky", tak to nevypada, ze by to byly fyzicky "tlacitka", spis cosi dotekoveho...
v Mironetu na vystavnim se to po dotknuti modre prosvetlilo... to jediny sem zjistil..
ale me by zajimalo, jestli to hned reaguje nebo se to prvnim dotykem prosvetli a az potom se neco deje... jelikoz to neni hmatem rozeznatelny, tak aby nedochazelo moc k preklepum, zvlast potme... i kdyz nejpodstatnejsi je pro me asi ovladac hlasitosti.. ten funguje jak??

btw: k cemu je druhej cudlik zleva (nepocitam hlavni vypinac)?

diky diky diky......

vadnej bod, to zamrzi, ale jestli ti ho vymeni, tak to je slusnej pristup.. ze zakona nemusi...

no a ovladace se urcite objevi... jen co se par tehle karet dostane mezi lidi :wink:
kdybych nekde neco zahlid, tak pisnu...

p.s. a k cemu je to dalkovy ovladani? :oops:


1. Ano, tlačítka jsou doteková. Děje se něco okamžitě, ale musíš je umět vhodně stiskout. Vyzkoušeno právě teď ve Windows Media Player. K překlepům nedochází právě proto, že jsou prosvětlená. Ale já je nepoužívám. Jsem klávesnicový člověk - ve všem se obsloužím klávesnicí a myš mám jen k tomu, co klávesnicí nejde nebo jde na mnoho tlačítek, protože pracovat s myší zabírá mnohem více mozkového výkonu než se naučit nazpaměť několik málo desítek ( nebo stovek ) klávesových zkratek. Spousta lidí nezná Alt + tab. Bez toho bych ve Windows nemohl žít.

2. Dotekový ovladač hlasitosti funguje špatně, podle mých zkušeností, ale možná se na něj jen špatně dívám. ;-)

3. Jak to, že "ze zákona" nemusejí vyměnit počítač, když má vadný bod na obrazovce, když podle zdravého rozumu ( a i zákona ) musejí ? Kupuješ si zboží bez vady. Jakékoliv. Tzn. i zobrazovače ( displaye ). Takže ho dojdi vrátit, a vysvětli jim toto. Že jsou v rozporu nejen se zdravým rozumem, ale i se zákonem. Obchodník by tě na vadný bod ( pixel ) musel upozornit předem ( při koupi počítače ) a dát ti na vadný počítač slevu, což neudělal, a potom se jenom trapně vymlouvá ? To opravdu ne. Zdravý rozum a zákony tu budou stále. Užívejte zdravý rozum. Neničte si ho psychofarmaky / trávou a spol.

4. Druhé tlačítko ( "čudlík" ) zleva je okamžité vypnutí zvuků ( angl. mute ). To samé, jako když v systraty ( system tray ) klepneš levým tlačítkem myši na ovladač zvuků a vybereš dole to samé ( mute ).

5. Dálkové ovládání je na obsluhu na dálku přehrávačů hudby, ale především videa.

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Re: Vyprodáno?

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 13:01

maxiimus píše:Dnes tento notebook zmizel z nabídky Mironetu. Myslíte, že už se prodávat nebude?


Určitě bude. ;-) Já ho koupil někdy v květnu 2008, se dvěma disky, s DVD-ROM.

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 13:03

lochness42 píše:Takze dnes mi prisiel druhy disk, ale problem je ten ze neviem kam ho dat. V sachte na servis disku je prvy, predpokladam, ze ak sa predava verzia s 2 diskami tak sa niekam da pripojit ten druhy. Ak niekto s tym ma skusenosti - mozete mi poslat fotky, alebo nejaky popis co vsetko odsrubovat atd.? Diky moc.


Naspodu počítače jsou dvě "víka" k odšroubování. Odšroubuješ opatrně to velké ( všude jsou nějaké schované šroubečky, proto ti to mnohde nepůjde odendat kvůli jednomu zapomenutému ), a pak už první disk uvidíš. Na něm mám nahrané Windows, právě proto, že se nedá z počítače tak snadno vyjmout. Ten druhý, se svými věcmi, občas přenáším.

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Re: Jak je to s dodavanyma ovladacema a op. systemem?

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 13:09

Gandi píše:Jak je to s Operacnim systemem? Dodavaji k tomu i ovladace soucasne s Vistama na CD/DVD? Slysel jsem ze u HP nedodavaji a musi se vytvorit zaloha systemu. Kdyby nekdo vedel jak je to s tim prislusenstvim u FSC a treba u HP a Toshiby, napiste. Chtel bych radsi svoje instalacky i se systemem. Diky za rady.

Edit: A jeste jedna vec, sla by u tohoto boku casem vymenit Graficka karta za nejakou lepsi treba od Nvidia? Diky.

1. To je problém. Instalačku Win Vista jsem si stáhl ze sítě a rovnou nahrál na DVD, vejde se na jedno. A to samé ovladače k zařízením uvnitř Xi 2550. Ze stránek FSC. support.ts.fujitsu.com

2. Vyměnit grafickou kartu ? To nevím, promiň. Zatím jsem to nepotřeboval. Jen mě vadí, že si to "HyperMemory" vždy ukousne těch 768 MB z mé 2 GB RAM. Zatím jsem nenašel program, jak toto zakázat.

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 13:13

lochness42 píše:Zaloha systemu - tato moznost je priamo pri boote. Inak cd/dvd sa da objednat - samozrejme si za to zaplatis.


Nemusíš za to platit. Nahraj si do počítače program BitTorrent, potom do prohlížeče vepiš www.isohunt.com, tak vepiš Windows Vista, klepej na odkazy a za několik hodin / dnů máš install Vist v počítači. Nahraješ na DVD a je to.

mir77
občas něco napíše
Příspěvky: 66
Registrován: 03 říj 2008 14:37

Příspěvekod mir77 » 01 říj 2011 16:58

Dneska ještě někdo instaluje Visty? :) Jináč já musím říct, že po půl roce užívání naprostá spokojeno :) Notes jsem koupil starší za osmičku a jsem spokojenej. Občas se mu teda nechce bootvat, řekl bych kvůli blbýmu kontaktu na dvd mechanice, ale to je fakt jednou z deseti pokusů. Stačí vypnout, zapnout a jede dál :)
Dneska jsem zrovna zprovoznil starý Amilo Xa 1526, kde jsem měl kaput grafiku, tak jsem již podruhé aplikoval opravu horkovzdušnou pistolí :)
Musím říct, že to starší Amilo má takový nějaký kvalitnější šasi. Konkrétně vnější obal, který se tváří daleko robustněji.
No uvidíme, jak se bude tvářit dál :) Už si prošel jednou LANkou na jaře, teďka ho čeká podzimní akce, tak snad to rozdejchá :)

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 22:26

kultus píše:zajima me takova malickost ma ta DVDRW napalka lightscribe??? kamarad kupoval asuse a v popisu to nebylo uvedeno ale mel ji tam tak tise zavidim...
PS: nikdy jsem nemel NTB s predinstal. OS jak se dela ta zaloha po boote to jako ze se neco zmackne a vypali se to nebo se vytvori nakej image ktery se pak vypali nebo je to neco jako pres acronis trueimage???


1. FSC Amilo Xi 2550 DVD-ROM s LightScribe nemá. To, jestli popisování CDček daná mechanika umí, poznáš z tohoto obrázku: http://www.lightscribe.com/images/drive%20sensor.jpg Musí mít ten malý nesmysl v červeném kroužku. Pak umí popisovat CD.

2. Jak se dělá záloha, nevím, protože jsem to po koupení počítače propásl, asi jako většina lidí tady, tak jsem si ze sítě stáhl instalačku Win Vista a nahrál si ten obraz na DVD sám. Stačilo mi jedno. Stejným způsobem jsem si na druhé DVD zálohoval ovladače k počítači.

cipisek23
občas něco napíše
Příspěvky: 42
Registrován: 29 zář 2011 16:51

Příspěvekod cipisek23 » 01 říj 2011 22:32

Gandi píše:Zkouseli jste nekdo pustit film na LCD TV pres port HDMI z tohoto NTB? Jaky je obraz? A co filmy ve vysokem rozliseni? Stiha to dobre netrha to?


1. Nezkoušel jsem na LCD TV, ale na promítačku ( projector ) ano, a jde to.

2. Filmy trhané nejsou, když povypínáš všechny ostatní spuštěné programy a 2. nastavíš ve správci úloh ( task manager ) přednost ( priority ) přehrávače na vysokou. Také pomůže odpojit se od internetu a pozastavit antivirový program. Pak budeš spokojený.


Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů