2 Nikolaj: Před dvěma lety jsem se stal Switcherem (tedy, že jsem přešel na počítače Apple) a nemohu si to vynachválit. Začal jsem na iBOOKu (G4, 1.3GHz, 768MB RAM, 30GB HDD...), na konci minulého roku jsem si pořídil MacBook (C2D, 2.0GHz,4MB Cache,BUS 667Mhz 2GB RAM, HDD 160GB, WIFI, BT, 13.3 LCD, DVD-RW...). Jsem nadmíru spokojen a to jak se systémem, tak s hardwarem samotným. Ten slouží naprosto bezchybně. Baterie vydrží při klidné práci kolem pěti hodin. Je malý...mobilní, tichý, dobře zpracovaný. Co systému se týče, hezký, rychlý, maximálně nakonfigurovatelný (založen na UNIXu) a hlavně SPOLEHLIVÝ, což se o žádném NB, na kterém běží Windowsy říct nedá. Nikolaj se ohání Sony Viaem.. Známý má poslední NB Viao, parametricky i velikostí srovnatelný s mým MB. S tím rozdílem, že jemu se dost často seká, zamrzá mu BlueTooth, wifi.. Ano, má čtečku na paměťové karty, žel bohu nefungují

A to je ten známý správce informačních systémů, takže žádná lama..
Takže všechno má svoje pro a proti.. Apple má víc těch PRO, jedno PROTI tady ale je, a to je cena. Je to však relativní. U Applu to vypadá, že to mají předražené, je to však jen zdání. Problém je, že oni narozdíl od PC značek nedělají žádné Low-End modely. Jestliže ale srovnám cenu Applu a jiných srovnatelných NB, tak zjišťuji, že stojí stejně, nebo dokonce míň. Stačí porovnat ono Viao a MB. Viao ( SZ5XN/C) stojí 65000,-, MB s touto konfigurací stojí 50000,-
Howg..