HP dv6590 , Sony Vaio FZ11 , dál si nechám poradit.Na spotřebě a váze mi moc nezáleží stejně bude ze 70% doma,ale šasí by mělo být pevné,nevrzající,atd.Dejte pozor na chlazení.Taky nevím jestli ještě čekat s koupí stroje,po prazdinách mají přijít novinky,ale i zlevnovaní,snad.Budu rád za každou pomoc,odkaz,radu,doporučení.Už se nemůžu dočkat až bude stroj doma.Čekám na vaše reakce,přátelé.
Notebook na doma-náhrada stolního PC
Notebook na doma-náhrada stolního PC
Zdravím Vás.Už asi měsíc sleduji toto forum s nadějí,že si konečně koupím první ntb dle mých představ.Doma mám stařičkého celerona 566 (asi 8-9 let starý).Na web samo.dostačuje,i přehraje DVD,ale na moje nároky již davno nedostačující.No k věci,když vídím co dnes ntb. umějí,nestačím zírat,muj desktop strčí do kapsy snad 10x
a můžu si ho odnést kam chci.Můj novy ntb.by měl umět vše co se týče videa (střih,konverze atd).Musím uvést že nehraji hry,ale zaroveň chci kvalitu displeje (15, i 17) dále pak,wifi,bluetooth,čtečku karet(MSD),výstup DVI,procesor core 2 duo 7100-7300,2GB paměti,min 120GB disk(nejlepe 7200ot).Určitě víte jak je to s dnešní konektivitou ntb.(expresscard,firewire).Možná do budoucna výměna BR mechaniky.Jsem fanda do muziky a vše kolem ní,takže hlavně dobrá zvukovka,musí zvládnout komponování hudby,třeba v programu jako je Reanson.S tím souvisí i OS,nevím jestli XP nebo Visty.(mam ještě win98).Co ušetřím na grafice,tak chci mýt na zvukovce.Víte o co mi jde chlapi ne?Cena by měla být okolo 35 i sDPH.Mám na mysli něco jako:
HP dv6590 , Sony Vaio FZ11 , dál si nechám poradit.Na spotřebě a váze mi moc nezáleží stejně bude ze 70% doma,ale šasí by mělo být pevné,nevrzající,atd.Dejte pozor na chlazení.Taky nevím jestli ještě čekat s koupí stroje,po prazdinách mají přijít novinky,ale i zlevnovaní,snad.Budu rád za každou pomoc,odkaz,radu,doporučení.Už se nemůžu dočkat až bude stroj doma.Čekám na vaše reakce,přátelé.
Re: Notebook na doma-náhrada stolního PC
badys píše:....Taky nevím jestli ještě čekat s koupí stroje,po prazdinách mají přijít novinky,ale i zlevnovaní,snad..
Ještě počkej, minimálně od střední třídy výše se dostáváme na vrchol změn, který je způsoben generační výměnou. Verze Napa bude postupně nahrazována modely Santa Rosa, a dočkáme se výrazných změn, přijdou novinky i zlevňování.
Tvůj nový notebook by měl mít dobrou dedikovanou grafickou kartu, procesor nejlépe Core 2 Duo. S kvalitou panelů je to u levnějších notebooků špatné, většinou bývají TN panely, tak měl by jsi měl počítat s externím LCD monitorem (HP LP1965, Philips 190P7, nebo špičkové Eizo S1961, NEC 1990Sxi), notebook by měl mít proto i digitální výstup.
Doporučuji abys si ke konci měsíce koupil devaté číslo časopisu PC WORLD, zde najdeš právě přehled nejnovějších notebooku i stolních PC. Notebooky jsou zde zodpovědně testovány a náš PC WORLD spolupracuje s test centry po celém světě.
Abys se zatím nenudil čekáním.
Nebo si poskládej nějaký model od dell.cz. Sony Vaio FZ11 se mi líbí pro svůj kvalitní panel.
Naposledy upravil(a) _honza_ dne 19 srp 2007 10:57, celkem upraveno 1 x.
Ahoj,diky Honzo za dobrou připomínku co se týče vyčkávání ke koupi noťase,myslím že by se to mělo vyplatit,nehledě na to, že se v této střední třidě jak píšeš měli ceny spíše stagnovat.Když jsem se tady na foru a na webu dočetl,že by se komponenty do ntb.jako jsou panely,čipsety,baterie a já neviím co ještě není k mání,tak bych spíše řekl,že ceny pujdou nahoru.Jinak s tím dig. výstupem máš pravdu a rovnou aby to mělo HD připojitelné LCD televizi.CRT už davno nemám,ale analog musím stejmě pouštět do LCD monitoru uhl.17- LG-L1730P (Flatron,12ms odezva) s dig.vstupem.Myslíš že by nestačil jako 2 ext. monitor?S architekturou Santa Rosa už se neco objevilo u (HP.ASUS.aj)ale čekám jak to bude s cenami.Libil by se mi ten Soňák,ale taky tam mají příjít novinky.Už fakt nevím,ale zn.jako ASUS,Microstar,FS,IBM-Lenovo se mi dizajnově nelíbí.Poradíte ,,zvukaři,, jakej stroj by mi neměl ujít? Díky za odpovědi a přeji všem dobrou volbu.
Ja ti k tomu řeknu asi tohle:
Kvalitní zvukovka v notesu nikdy nebude, dělaj se zásadně integrovaný standarty, jestli chceš kvalitu, tak přikoupit Sounblaster Audigi do slotu, jinak mě na tej integrovnej běhaj moje 5.1 a luxus (aspon pro mě bežnýho uživatele). Při práci z hudbou podle mě zvukovka nezasahuje, ale můžu se plést..
Ceny: co já slyšel tak už to ted bude jen horší..obecně..ano, Honza má pravdu že nastupuej Santa Rosa a dalo by se říct i nový GF8xxx a Ati2xxx grafárny, ale jinak ceny klesat před vánocema nemají. To slyšel já, že nej je kupovat notes v červnu a tak před prázdninama, ted budou max akce, ale ne výrazný bo dokonce žádný slevy..a taky se vyskytly problemy s nedostatkem komponentů, ale to nevim jak moc je vážný a rozsáhlý.
Muj typ jsou XP - neslyšel sem jedinýho člověka kterej by řek že Visty jsou lepší..akorát stížnosti..
Přímo comp ti nedoporučim, ja se orientuju spíš na výkon takže kdyby bylo na mě, tak si slož [ ODKAZ ] VBI..do 35 už to bude nějaká mašina.. a jako recenzi máš dole diskuzi jeho uživatelů..
Kvalitní zvukovka v notesu nikdy nebude, dělaj se zásadně integrovaný standarty, jestli chceš kvalitu, tak přikoupit Sounblaster Audigi do slotu, jinak mě na tej integrovnej běhaj moje 5.1 a luxus (aspon pro mě bežnýho uživatele). Při práci z hudbou podle mě zvukovka nezasahuje, ale můžu se plést..
Ceny: co já slyšel tak už to ted bude jen horší..obecně..ano, Honza má pravdu že nastupuej Santa Rosa a dalo by se říct i nový GF8xxx a Ati2xxx grafárny, ale jinak ceny klesat před vánocema nemají. To slyšel já, že nej je kupovat notes v červnu a tak před prázdninama, ted budou max akce, ale ne výrazný bo dokonce žádný slevy..a taky se vyskytly problemy s nedostatkem komponentů, ale to nevim jak moc je vážný a rozsáhlý.
Muj typ jsou XP - neslyšel sem jedinýho člověka kterej by řek že Visty jsou lepší..akorát stížnosti..
Přímo comp ti nedoporučim, ja se orientuju spíš na výkon takže kdyby bylo na mě, tak si slož [ ODKAZ ] VBI..do 35 už to bude nějaká mašina.. a jako recenzi máš dole diskuzi jeho uživatelů..
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
VBI bych moc nedoporučoval, poněvadž má dooost slabý zvuk
- "velmi plochý a kovový..." když už budeš chtít jen integrovanou zvukovku a nebudeš chtít připlácet (viz. výše) tak bych doporučoval nějakou Toshibu (s repro Harman/Kardon) (A100 - 200
- momentálně netuším nějaký přesný model) nebo Asus A7Tc - cena je už celkem přijatelná i tvým požadavkům... doporučoval bych ji z důvodu, že má 4 reprodukotry a na můj vkus i pěkně zahrají 
Dell Latitude XT
Díky Lucasone za reakci.Tak to abych se honem honem rychle zmátořil a vybral si konečně něco
Šel bych i do toho VBI ale tam si nejsem jist s kvalitou displeje,chtělo by to už WSXGA+ třeba i v 17-tce (ntb pro doma).
Také čekám na ty nové VBI co maj vyjít a když už tak s platformou Santa Rosa.Teď se rozmýšlím mezi HP,Sony-Vaio,DELL-tam bych musel přitlačit.
to Gulii: po tej Toschibě jsem taky šilhal,četl jsem recenzi a není to špatné cena/poměr/výkon
No tak vyda tady jsou ty rady.Nezklamali jste
Také čekám na ty nové VBI co maj vyjít a když už tak s platformou Santa Rosa.Teď se rozmýšlím mezi HP,Sony-Vaio,DELL-tam bych musel přitlačit.
to Gulii: po tej Toschibě jsem taky šilhal,četl jsem recenzi a není to špatné cena/poměr/výkon
No tak vyda tady jsou ty rady.Nezklamali jste
No na kvalitu display u toho VBi se zeptej lidí co ho maj..jinak já mam display super, podle mě i lepší barvy než na mým LCD, 1680x1050 atd..
17", hraju na tom hry, video a žádný duchové bo podobně, maximálně spokojen
Ale lesklej, takže při slunci zrcadlo, ale to je dan za ty barvy a svítivost..
Santa Rosa je lepší, ael nijak extra výrazně, čekat jen kvůli ní, nemá cenu.
Ale hlavně to Sony se ti prodraží, tam platíš za design a značku, výkon už pokulhává..ten jen když máš zbytečně prachy bo ti de hlavně o vzhled.
Projdi s témata "notes do 35 tisíc" a podobný, třeba tam dostaneš inspiraci.
Ale hlavně to Sony se ti prodraží, tam platíš za design a značku, výkon už pokulhává..ten jen když máš zbytečně prachy bo ti de hlavně o vzhled.
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.
Tak pánové zeptám ještě jinak.Vím co se asi tak aktuáně prodáva,z toho ni jde až hlava kolem,ale byl někdo tý dobroty a odpověděl mi jak to bude z novinkami na trhu nejbližší době.Uveďte aspoň nějaké modely (rád by se Santa Rosou) Když už čekám,tak estli se nevyplatí ,,ještě,,počkat
Vím o ASUS G1S -zatím nedostupné aspoň pro mne:cry:
Lucason píše:No na kvalitu display u toho VBi se zeptej lidí co ho maj..jinak já mam display super, podle mě i lepší barvy než na mým LCD, 1680x1050 atd..
badys:Maš recht stím Soňákem,ale docela mě to mrzi s tou grafikou,leč ji moc nevvužiji,ale tefil si do černýho s tím designem.Ten ja právě chci a konkurence mi zatím aš na pár kousků v mý cen.relaci nenabízí.Díkes.
badys píše:Tak pánové zeptám se ještě jinak.Vím co se asi tak aktuáně prodáva,z toho mi jde až hlava kolem,ale byl někdo tý dobroty a odpověděl mi jak to bude z novinkami na trhu nejbližší době.Uveďte aspoň nějaké modely (rád by se Santa Rosou) Když už čekám,tak estli se (ne)vyplatí ,,ještě,,počkatVím o ASUS G1S -zatím nedostupné aspoň pro mne:cry:
Zpět na „Jaký vybrat notebook“