Notebook na doma-náhrada stolního PC

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
badys
občas něco napíše

Notebook na doma-náhrada stolního PC

Příspěvekod badys » 18 srp 2007 23:03

Zdravím Vás.Už asi měsíc sleduji toto forum s nadějí,že si konečně koupím první ntb dle mých představ.Doma mám stařičkého celerona 566 (asi 8-9 let starý).Na web samo.dostačuje,i přehraje DVD,ale na moje nároky již davno nedostačující.No k věci,když vídím co dnes ntb. umějí,nestačím zírat,muj desktop strčí do kapsy snad 10x :roll: a můžu si ho odnést kam chci.Můj novy ntb.by měl umět vše co se týče videa (střih,konverze atd).Musím uvést že nehraji hry,ale zaroveň chci kvalitu displeje (15, i 17) dále pak,wifi,bluetooth,čtečku karet(MSD),výstup DVI,procesor core 2 duo 7100-7300,2GB paměti,min 120GB disk(nejlepe 7200ot).Určitě víte jak je to s dnešní konektivitou ntb.(expresscard,firewire).Možná do budoucna výměna BR mechaniky.Jsem fanda do muziky a vše kolem ní,takže hlavně dobrá zvukovka,musí zvládnout komponování hudby,třeba v programu jako je Reanson.S tím souvisí i OS,nevím jestli XP nebo Visty.(mam ještě win98).Co ušetřím na grafice,tak chci mýt na zvukovce.Víte o co mi jde chlapi ne?Cena by měla být okolo 35 i sDPH.Mám na mysli něco jako:

HP dv6590 , Sony Vaio FZ11 , dál si nechám poradit.Na spotřebě a váze mi moc nezáleží stejně bude ze 70% doma,ale šasí by mělo být pevné,nevrzající,atd.Dejte pozor na chlazení.Taky nevím jestli ještě čekat s koupí stroje,po prazdinách mají přijít novinky,ale i zlevnovaní,snad.Budu rád za každou pomoc,odkaz,radu,doporučení.Už se nemůžu dočkat až bude stroj doma.Čekám na vaše reakce,přátelé.

_honza_
občas něco napíše

Re: Notebook na doma-náhrada stolního PC

Příspěvekod _honza_ » 19 srp 2007 07:13

badys píše:....Taky nevím jestli ještě čekat s koupí stroje,po prazdinách mají přijít novinky,ale i zlevnovaní,snad..

Ještě počkej, minimálně od střední třídy výše se dostáváme na vrchol změn, který je způsoben generační výměnou. Verze Napa bude postupně nahrazována modely Santa Rosa, a dočkáme se výrazných změn, přijdou novinky i zlevňování.

Tvůj nový notebook by měl mít dobrou dedikovanou grafickou kartu, procesor nejlépe Core 2 Duo. S kvalitou panelů je to u levnějších notebooků špatné, většinou bývají TN panely, tak měl by jsi měl počítat s externím LCD monitorem (HP LP1965, Philips 190P7, nebo špičkové Eizo S1961, NEC 1990Sxi), notebook by měl mít proto i digitální výstup.

Doporučuji abys si ke konci měsíce koupil devaté číslo časopisu PC WORLD, zde najdeš právě přehled nejnovějších notebooku i stolních PC. Notebooky jsou zde zodpovědně testovány a náš PC WORLD spolupracuje s test centry po celém světě.

Abys se zatím nenudil čekáním. :-) Nyní jsem koupil IBM/Lenovo model N100, šasi má pevné nevrzající, přesnou klávesnici, je studený a tichý. Z modelu N100 by ti mohl vyhovět tento: http://www.alave.cz/notebook-lenovo-n10 ... p:p:197403 http://www5.pc.ibm.com/europe/products. ... enDocument

Nebo si poskládej nějaký model od dell.cz. Sony Vaio FZ11 se mi líbí pro svůj kvalitní panel.
Naposledy upravil(a) _honza_ dne 19 srp 2007 10:57, celkem upraveno 1 x.

badys
občas něco napíše

Příspěvekod badys » 19 srp 2007 10:53

Ahoj,diky Honzo za dobrou připomínku co se týče vyčkávání ke koupi noťase,myslím že by se to mělo vyplatit,nehledě na to, že se v této střední třidě jak píšeš měli ceny spíše stagnovat.Když jsem se tady na foru a na webu dočetl,že by se komponenty do ntb.jako jsou panely,čipsety,baterie a já neviím co ještě není k mání,tak bych spíše řekl,že ceny pujdou nahoru.Jinak s tím dig. výstupem máš pravdu a rovnou aby to mělo HD připojitelné LCD televizi.CRT už davno nemám,ale analog musím stejmě pouštět do LCD monitoru uhl.17- LG-L1730P (Flatron,12ms odezva) s dig.vstupem.Myslíš že by nestačil jako 2 ext. monitor?S architekturou Santa Rosa už se neco objevilo u (HP.ASUS.aj)ale čekám jak to bude s cenami.Libil by se mi ten Soňák,ale taky tam mají příjít novinky.Už fakt nevím,ale zn.jako ASUS,Microstar,FS,IBM-Lenovo se mi dizajnově nelíbí.Poradíte ,,zvukaři,, jakej stroj by mi neměl ujít? Díky za odpovědi a přeji všem dobrou volbu.

badys
občas něco napíše

Příspěvekod badys » 20 srp 2007 16:07

badys: Aš na ,,Honzu" stále čekám na vaše odpovědi.Nerad bych vyhodil prachy do něčeho co se tváří jako nadupané a dále pak to bude muj kamarád min.2 roky.Rady sem, nebo ty prachy zas rozhodím za kraviny.

Lucason
guru

Příspěvekod Lucason » 20 srp 2007 16:21

Ja ti k tomu řeknu asi tohle:
Kvalitní zvukovka v notesu nikdy nebude, dělaj se zásadně integrovaný standarty, jestli chceš kvalitu, tak přikoupit Sounblaster Audigi do slotu, jinak mě na tej integrovnej běhaj moje 5.1 a luxus (aspon pro mě bežnýho uživatele). Při práci z hudbou podle mě zvukovka nezasahuje, ale můžu se plést..

Ceny: co já slyšel tak už to ted bude jen horší..obecně..ano, Honza má pravdu že nastupuej Santa Rosa a dalo by se říct i nový GF8xxx a Ati2xxx grafárny, ale jinak ceny klesat před vánocema nemají. To slyšel já, že nej je kupovat notes v červnu a tak před prázdninama, ted budou max akce, ale ne výrazný bo dokonce žádný slevy..a taky se vyskytly problemy s nedostatkem komponentů, ale to nevim jak moc je vážný a rozsáhlý.

Muj typ jsou XP - neslyšel sem jedinýho člověka kterej by řek že Visty jsou lepší..akorát stížnosti..

Přímo comp ti nedoporučim, ja se orientuju spíš na výkon takže kdyby bylo na mě, tak si slož http://notebooknamiru.cz/ VBI..do 35 už to bude nějaká mašina.. a jako recenzi máš dole diskuzi jeho uživatelů..
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.

Gulii
píše často

Příspěvekod Gulii » 20 srp 2007 16:38

VBI bych moc nedoporučoval, poněvadž má dooost slabý zvuk :? - "velmi plochý a kovový..." když už budeš chtít jen integrovanou zvukovku a nebudeš chtít připlácet (viz. výše) tak bych doporučoval nějakou Toshibu (s repro Harman/Kardon) (A100 - 200 :?: - momentálně netuším nějaký přesný model) nebo Asus A7Tc - cena je už celkem přijatelná i tvým požadavkům... doporučoval bych ji z důvodu, že má 4 reprodukotry a na můj vkus i pěkně zahrají :)
Dell Latitude XT

badys
občas něco napíše

Příspěvekod badys » 20 srp 2007 16:45

Díky Lucasone za reakci.Tak to abych se honem honem rychle zmátořil a vybral si konečně něco :o Šel bych i do toho VBI ale tam si nejsem jist s kvalitou displeje,chtělo by to už WSXGA+ třeba i v 17-tce (ntb pro doma).
Také čekám na ty nové VBI co maj vyjít a když už tak s platformou Santa Rosa.Teď se rozmýšlím mezi HP,Sony-Vaio,DELL-tam bych musel přitlačit.

to Gulii: po tej Toschibě jsem taky šilhal,četl jsem recenzi a není to špatné cena/poměr/výkon

No tak vyda tady jsou ty rady.Nezklamali jste :wink:

Lucason
guru

Příspěvekod Lucason » 20 srp 2007 17:07

No na kvalitu display u toho VBi se zeptej lidí co ho maj..jinak já mam display super, podle mě i lepší barvy než na mým LCD, 1680x1050 atd..
17", hraju na tom hry, video a žádný duchové bo podobně, maximálně spokojen :)
Ale lesklej, takže při slunci zrcadlo, ale to je dan za ty barvy a svítivost..

Santa Rosa je lepší, ael nijak extra výrazně, čekat jen kvůli ní, nemá cenu.
Ale hlavně to Sony se ti prodraží, tam platíš za design a značku, výkon už pokulhává..ten jen když máš zbytečně prachy bo ti de hlavně o vzhled.

Projdi s témata "notes do 35 tisíc" a podobný, třeba tam dostaneš inspiraci. 8)
Clevo M570U +, C2D T7200 (2,0 GHz), 4GB RAM, WD 500Gb 5400 rpm, GF 7950 GTX(3DMARK06 - 5300+ b), Win 7 Prof.

badys
občas něco napíše

Příspěvekod badys » 20 srp 2007 17:20

Tak pánové zeptám ještě jinak.Vím co se asi tak aktuáně prodáva,z toho ni jde až hlava kolem,ale byl někdo tý dobroty a odpověděl mi jak to bude z novinkami na trhu nejbližší době.Uveďte aspoň nějaké modely (rád by se Santa Rosou) Když už čekám,tak estli se nevyplatí ,,ještě,,počkat :?: Vím o ASUS G1S -zatím nedostupné aspoň pro mne:cry:

badys
občas něco napíše

Příspěvekod badys » 20 srp 2007 17:32

Lucason píše:No na kvalitu display u toho VBi se zeptej lidí co ho maj..jinak já mam display super, podle mě i lepší barvy než na mým LCD, 1680x1050 atd..
17", hraju na tom hry, video a žádný duchové bo podobně, maximálně spokojen :)
Ale lesklej, takže při slunci zrcadlo, ale to je dan za ty barvy a svítivost..

Santa Rosa je lepší, ael nijak extra výrazně, čekat jen kvůli ní, nemá cenu.
Ale hlavně to Sony se ti prodraží, tam platíš za design a značku, výkon už pokulhává..ten jen když máš zbytečně prachy bo ti de hlavně o vzhled.

Projdi s témata "notes do 35 tisíc" a podobný, třeba tam dostaneš inspiraci. 8)

badys:Maš recht stím Soňákem,ale docela mě to mrzi s tou grafikou,leč ji moc nevvužiji,ale tefil si do černýho s tím designem.Ten ja právě chci a konkurence mi zatím aš na pár kousků v mý cen.relaci nenabízí.Díkes.

badys
občas něco napíše

Příspěvekod badys » 20 srp 2007 19:37

badys píše:Tak pánové zeptám se ještě jinak.Vím co se asi tak aktuáně prodáva,z toho mi jde až hlava kolem,ale byl někdo tý dobroty a odpověděl mi jak to bude z novinkami na trhu nejbližší době.Uveďte aspoň nějaké modely (rád by se Santa Rosou) Když už čekám,tak estli se (ne)vyplatí ,,ještě,,počkat :?: Vím o ASUS G1S -zatím nedostupné aspoň pro mne:cry:

Zpět na „Jaký vybrat notebook“