po roce stráveném s Lenovem E520 se mi utrhl pant na pravé straně a notes možná brzy odejde. Poohlížím se po něčem novém(náhradní pant v čr k nenalezení). Minulý týden jsem začal studovat IT a notebook bude sloužit k programování, sledování přednášek, čtení pdfs. Hry nehraju, na seriály kouknu maximálně občas a proto že mě výkon nezajímá(ani na grafiku se nechystám), zajímá mě ODOLNOST(každonenní nošení sem a tam), TRACKPOINT(geniální věcička

Zajímalo by mě co by jste doporučili budoucímu programátorovi. Osobně mě zatím nejvíc zaujalo Lenovo X220, ale nevím si rady s pár věcma:
- jaký vybrat display? je možné pohodlně programovat na 12.5 uhlopříčce? nebo k ní přikoupit exterák? jaké rozlišení by jste doporučili?
- nebo snad jiný model? lenovo mám rád a trackpointu se nevzdám, ale kdyby někdo poradil alternativu tak se rád mrknu

- nějaké tipy na co dát při koupi pozor?
Dále by mě moc zajímalo co nějaké staré modely. IBM prý dřív dělalo super mašinky. Toto mě zajímá snad nejvíce - jak starý notebook by jste brali? Rozmezí mám cca od 2000 do dvaceti tisíc. Nebránil bych se jak novému X230 tak staré X61 za 3500kč. Zajímalo by mě co je pro studenta jako já OPTIMÁLNÍ VOLBA. A má někdo nějaké zkušenosti?
- jak je to třeba s displayema? Starý repasy asi nenabídnou nic moc rozlišení čehož se trochu bojím když do toho budu civět 24 h/denně. Nebo usb 3.0. Jak byste tohle řešili?
Budu vděčný za jakýkoliv komentář