vybírám nový herní notebook a vzhledem k tomu, že jsem celkem noob bych rád požádal zkušenější o radu.
parametry nového ntb mám vcelku vyjasněné (minimální požadavky - 17", i5, 8GB RAM, 128GB SSD+1TB HDD, 1060GTX, pokud možno plnotučnou variantu, ne ) ale spíše mi jde o vaše zkušenosti mezi jednotlivými značkami. co jsem pročítal místní topicy tak jsou zde "mocně" podporované hlavně značky Acer a MSI. mě osobně se líbí Dell kvůli jejich technické podpoře či HP jelikož na jejich ntb jsem zvyklý a neměl jsem s nimi zatím žádné velké problémy. pokud by mi ale někdo povolaný dokázal odpovědět a případně i poradit na následující témata, budu vám mockrát zavázaný
- 1) poměr hlučnost/chlazení/výkon
2) display - tedy kvalita obrazu (budu ntb často používat i na filmy a na práci s videem - žádný náročný render, jen nějaké videa na YT v MM)
3) podpora v případě technických potíží
4) odolnost šasi (jsem uplnej noob - dělaj se herní voděodolný ntb?)
5) rozšiřitelnost/modifikovatelnost hw
6) konektivita periferií - může se to zdát jako blbost, ale už jsem několikrát nadával, jak někdo mohl vymyslet tu přípojku zrovna tady
7) přítomnost optické mechaniky + zvukový projev (jakožto audiofil budu mít pochopitelně připojená kvalitní sluchadla či repráky, ale nechci aby mi uši prdly když budu náhodou bez nich)
body jsou řazeny podle důležitosti od nejvíc po nejmíň.
případné tipy na vlastní ntb uvítám, díky topicu zde jsem narazil na https://www.pocitarna.cz/notebooky/hp-omen-17-w228nf/ který mě docela oslovil, s GTX1070 je to fakt pecka, ale už je za hranou mého budgetu 30k - ale ne že bych ty dva měsíce ještě nevydržel a budget nemohl navýšit
předem moc díky za všechny odpovědi