TomN píše:Také jsem váhal nad výměnou, ale po poslední aktualizaci kvůli těm děravým Intel CPU mi zkrátka už došla trpělivost s Intelem a chtěl jsem se ho prostě zbavit. MSI bohužel AMD nenabízí a proto jsem se rozhodl pro Acer.
Teď jsem hrál 2 hodinky Fallout 4 a na rozdíl od toho MSI je Acer tišší, nehřeje se tolik (hlavně CPU) a díky zkosení je i pohodlnější mít na něm opřenou ruku. MSI má ostrou hranu, která celkem řeže do ruky. Také ventilátory na automatiku pracují podstatně příjemněji. U toho MSI byla prakticky nutnost manuálně nastavovat otáčky větráků.
Naopak pro mě byl výkon CPU rozhodujícím faktorem ke koupi. Notebook používám nejen na hry, ale i na práci, kdy prostě občas potřebuji něco zkomprimovat, popřípadě upravit nějaká videa.
Zpět na MSI s Intelem po zkušenostech s tímto notebookem bych určitě nešel a po přečtení recenzí na Helios 500 bylo prostě rozhodnuto a výměny vůbec nelituji.
Pro Helios mluví jasně procesor, který je s výkonem úplně jinde, než Core i7 6820HK. Display se s TN panelem nedá moc srovnávat a když si k tomu přičtu tišší chlazení a nižší teploty jak CPU tak GPU, pohodlnější opření rukou a zapuštěný touchpad, který u MSI je zcela rovný a při jeho používání jsem často vyjel mimo, tak to MSI není prostě lepší. Ano, zvuk byl rozhodně lepší, ale to je asi tak jediná větší výhoda MSI.
Tak dneska jsem testoval oba NTB na stole vedle sebe.Helios 500(verze s 8750 a 1070) a MSI GT73 6RE.
Poznatky:kde začít?
Nejprve tedy Helios 500:
Klady:skvělý výkon CPU,vylepšený predator sense,solidní zvuk,velmi dobrý displej( s jednou výtkou),robustní chlazení,tichý ntb,dostatek místa na data,dobrý touchpad,3letá záruka
Zápory:
Konstrukce zcela neodpovídá ceně,spousta modré barvy( bije to do očí),celkový obraz je dost po závojem( je prostě tmavší),cena dost vysoká na svou výbavu,
MSI GT73:
Klady:hodně úložného místa,kvalitnější zvuk reproduktorů,kvalitnější konstrukce( více kovu a pevnosti),po kalibraci má lepší barvy a hlavně černou,kvalitní tiché chlazení s regulací,dragon center je o dost lepší než Sense od Aceru,snadnější rozebíratelnost,manuálně přepínatelné GK
Zápory:
jen TN LCD,průměrný touchpad i klávesnice,nic moc výdrž baterie,
Doplním ještě později.