Tak dneska jsem testoval oba NTB na stole vedle sebe.Helios 500(verze s 8750 a 1070) a MSI GT73 6RE.TomN píše:Také jsem váhal nad výměnou, ale po poslední aktualizaci kvůli těm děravým Intel CPU mi zkrátka už došla trpělivost s Intelem a chtěl jsem se ho prostě zbavit. MSI bohužel AMD nenabízí a proto jsem se rozhodl pro Acer.
Teď jsem hrál 2 hodinky Fallout 4 a na rozdíl od toho MSI je Acer tišší, nehřeje se tolik (hlavně CPU) a díky zkosení je i pohodlnější mít na něm opřenou ruku. MSI má ostrou hranu, která celkem řeže do ruky. Také ventilátory na automatiku pracují podstatně příjemněji. U toho MSI byla prakticky nutnost manuálně nastavovat otáčky větráků.
Naopak pro mě byl výkon CPU rozhodujícím faktorem ke koupi. Notebook používám nejen na hry, ale i na práci, kdy prostě občas potřebuji něco zkomprimovat, popřípadě upravit nějaká videa.
Zpět na MSI s Intelem po zkušenostech s tímto notebookem bych určitě nešel a po přečtení recenzí na Helios 500 bylo prostě rozhodnuto a výměny vůbec nelituji.
Pro Helios mluví jasně procesor, který je s výkonem úplně jinde, než Core i7 6820HK. Display se s TN panelem nedá moc srovnávat a když si k tomu přičtu tišší chlazení a nižší teploty jak CPU tak GPU, pohodlnější opření rukou a zapuštěný touchpad, který u MSI je zcela rovný a při jeho používání jsem často vyjel mimo, tak to MSI není prostě lepší. Ano, zvuk byl rozhodně lepší, ale to je asi tak jediná větší výhoda MSI.
Poznatky:kde začít?
Nejprve tedy Helios 500:
Klady:skvělý výkon CPU,vylepšený predator sense,solidní zvuk,velmi dobrý displej( s jednou výtkou),robustní chlazení,tichý ntb,dostatek místa na data,dobrý touchpad,3letá záruka
Zápory:
Konstrukce zcela neodpovídá ceně,spousta modré barvy( bije to do očí),celkový obraz je dost po závojem( je prostě tmavší),cena dost vysoká na svou výbavu,
MSI GT73:
Klady:hodně úložného místa,kvalitnější zvuk reproduktorů,kvalitnější konstrukce( více kovu a pevnosti),po kalibraci má lepší barvy a hlavně černou,kvalitní tiché chlazení s regulací,dragon center je o dost lepší než Sense od Aceru,snadnější rozebíratelnost,manuálně přepínatelné GK
Zápory:
jen TN LCD,průměrný touchpad i klávesnice,nic moc výdrž baterie,
Doplním ještě později.