2
swarm: Ještě rozvířim tu debatu ze stránky tři o "morální čistotě" vrácení starého zboží výrobci za původní cenu. Máš pravdu, že on jako výrobce na to má právo, dělat výrobky jen na dva roky po dobu záruky. Problém je v tom, že tohle není jen u notebooků. Sám asi víš, že tohle se aplikuje u jakéhokoliv spotřebního zboží. I když jsem chudý student, tak můj notebook Asus A6T, který stál lehce přes třicet tisíc(v době koupě, asi rok a čtvrt zpět), potřebuji ke studiu. Na školních počítačích se toho moc dělat nedá(školní počítače jsou vykopávky, které splňují sotva minimální požadavky tak rok nebo dva starých verzí programů jako např. SolidEdge v. 17, AutoCad 2004-5, o renderovacích programech, jako Maya, 3D Studio Max nebo Rhinoceros, o těch ani nemluvím). Stolní PC do školy tahat nemůžu a taky na vlastní počítač(notebook) jsem zvyklý a je pro mě příjemnější na něm pracovat(nehledě na to, že nemusím přehazovat úkoly na žádné přenosové médium a vše mít na jednom zařízení). Máš pravdu, že dnes je to pořád luxus, mít notebook, ale bohužel čím dál nezbytnější(hodlám jít dále na vysokou školu). O to víc svou investici nenechám propadnout a z těžce vydělaných finančních prostředků toho co nejvíc vyždímat. A to nejen u notebooku, ale u čehokoliv. Myslím, že to se snaží každý. I ty. Nikdo na tom nechce prodělat a snaží se uchránit svou investici, jak může. A jak jsem psal, kdo má ostré lokty, ten přežije o malou chvíli déle.