Notebook (cca. 25000,integrovana grafika). Win/Linux ???
-
- občas něco napíše
Notebook (cca. 25000,integrovana grafika). Win/Linux ???
Cavte, chcel by som aby mi Jezisko doniesol noutbuuk, vcelku vykonny okolo 25000, na seminarky, napalovanie DVD, wifi aby to malo a dlhu vydrz baterie... Hry na nom hravat nechcem nejak extra... Tento sa mi celkom paci [odkaz]. Rozmyslam aj nad operacnym systemom, ci tam dat windows xp, resp. je tam napisana vista, ale vsetci na windows nadavaju, tak rozmyslam o nejakom Linuxe... V zivote som s Linuxom nerobil, ale som velmi prisposobivy a pomocou nejakej prirucky to hadam rychlo zvladnem... Co by ste mi teda odporucili ? Dakujem za kazdy nazor
EDIT: Nasiel som este tento [odkaz] a tento [odkaz]
EDIT: Nasiel som este tento [odkaz] a tento [odkaz]
Naposledy upravil(a) r4wMUnt34q dne 21 říj 2007 16:49, celkem upraveno 1 x.
Nejlepší rada:
počkej s koupí až po vánocích, viz tuším třetí topic odzhora nebo tak nějak CeCo na to má docela dobrý proslov .
Linuxu se neboj, na práci s Filmy, hudbou texty internetem a spol uplně stačí, akorád ti na tom nepojedou hry pro windows, her co jedou pod windows a mají verzi i pro linux je relativně málo. napadá mne Quake 3 arena a Heroes 3. když tak mne prosím doplňte.
Ale je možná nějaký emulátor, ví o tom někdo něco bližšího???
A ten cos poslal je jeden dost vychvalovaných NB na tomto foru. Určitě s ním neprohloupíš
počkej s koupí až po vánocích, viz tuším třetí topic odzhora nebo tak nějak CeCo na to má docela dobrý proslov .
Linuxu se neboj, na práci s Filmy, hudbou texty internetem a spol uplně stačí, akorád ti na tom nepojedou hry pro windows, her co jedou pod windows a mají verzi i pro linux je relativně málo. napadá mne Quake 3 arena a Heroes 3. když tak mne prosím doplňte.
Ale je možná nějaký emulátor, ví o tom někdo něco bližšího???
A ten cos poslal je jeden dost vychvalovaných NB na tomto foru. Určitě s ním neprohloupíš
-
- občas něco napíše
Akurat som to od CeCa cital, ale moj otec je podnikatel a mozno bude lepsie pred vianocami , neviem. Myslim, ze aj Counter-strike je na linux
Btw, a co sa tyka pripojitelnosti na nejaky data projektor a tak... Vsetko v pohode Linux zvlada ?
Ma vlastne Linux nejake nedostatky okrem nejakych hier a drsnych grafickych aplikacii, co na nom nejdu ? A je niekde nieco podla coho si vyberiem Linux ? Lebo mam pocit, ze je ich viac... Alebo Mac OS mi tam nepojde ? Len tak sa pytam
Btw, a co sa tyka pripojitelnosti na nejaky data projektor a tak... Vsetko v pohode Linux zvlada ?
Ma vlastne Linux nejake nedostatky okrem nejakych hier a drsnych grafickych aplikacii, co na nom nejdu ? A je niekde nieco podla coho si vyberiem Linux ? Lebo mam pocit, ze je ich viac... Alebo Mac OS mi tam nepojde ? Len tak sa pytam
Odporúčam dual boot Windows/Linux, hlavne pokiaľ si začiatočník v Linuxe. Najmenej problémov v Linuxe je s Intel chipsetom/wifi. Alebo sa poradiť s http://www.linux-on-laptops.com/ http://www.abclinuxu.cz/hardware/sestavy/notebooky či sú nejaké problémy s hardware.
Acer Aspire 5738ZG/Intel T4400/ATI HD4650 | Win7 HP/Ubuntu 9.10
-
- občas něco napíše
jinak ten prog. na spousteni windowsackych her v linuxu se jmenuje Cedega
edit: co lze spustit pres cedegu:
http://games.cedega.com/gamesdb/index.mhtml
edit: co lze spustit pres cedegu:
http://games.cedega.com/gamesdb/index.mhtml
kazdy velky byk byl jednou tele
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Latitude D630, C2D T7250, 3GB RAM, 14.1 WXGA+, Quadro 135m, Intel 520 60GB + Samsung 640GB/D-Bay, Win7pro 64bit, 9čl baterie, dock + LCD NEC 20WGX2 pro
Pokud jsi v Linuxu nikdy nepracoval tak doporučuji koupi notebooku s Windows XP nebo Vista. Provozovat Linux na notebooku bez znalosti kompilaci kernelu, instalace Grubu/Lila a alespoň základní znalosti skriptovacího jazyka není zrovna jednoduché. Jistě pokud uživatel předpokládá, že si tam nainstaluje nějakou "user friendly" distribuci a bude používat předkompilovaný kernel tak by měl být v pohodě. V okamžiku kdy narazí na problém např. nefungující wifi apod. tak je lidově řečeno v .....
==================================================
Takže má rada zní koupit notebook s Windows. Samozřejmě pak tu existuje ještě jedna alternativa, ale ta není zrovna legalní a tu nedoporučuji.
==================================================
Takže má rada zní koupit notebook s Windows. Samozřejmě pak tu existuje ještě jedna alternativa, ale ta není zrovna legalní a tu nedoporučuji.
-
- občas něco napíše
Windows Vista dle mého soudu není ještě použitelný OS. Z mých osobních zkušeností má ještě spoustu dětských nemocí. Např. problémy ze souborovým systémem, swapování, nekompaktibilita ovládačů, software apod. Ve firmě máme několik počítačů včetně mého s Vistou a názory jsou vesměs negativní. A to i od vývojářů pro platformu Windows.
Jakoby Windows XP umeli rozumne swapovat kdo mi poradit jak donutit XPcka vypnout swap tak mu dam pusu... kdyz sem se o to pokusil, popr. sem nastavil tak nizkou hodnotu ze by mira swapovani byla zanedbatelna, vzdy me vesele upozornil na nizkou hodnotu virtualni pameti a swapoval ve velkem meritku vesele dal... prelozeno: XPcka proste mrdaj na to co chce uzivatel.
To ze mam 2GB ram je mi totalne k nicemu, kdyz napr. NHC bere od 3-10MB z RAM a zbyle 40MB si swapuje. S firefoxem to zachazi 50:50 60MB RAM, 60MB swap... ted koukam 120MB RAM, 120MB swap. Uzasny, ale takhle si zrovna funkcni system nepredstavuju.
Rozhodne bych se byt tebou nebal si zacit s linuxem, clovek se to casem nauci, jen musi chtit se to naucit. Kdyz mu tam nepujde wifina, zvukovka, neni problem si zagooglovat a dohledat proc, co a jak. Je to hlavne o mire pouzivani, kdyby deti od ZS pouzivali hlavne Linux, tak by pak taky dumali nad Windows a nevedeli kde co najit a jak to provest.
To ze mam 2GB ram je mi totalne k nicemu, kdyz napr. NHC bere od 3-10MB z RAM a zbyle 40MB si swapuje. S firefoxem to zachazi 50:50 60MB RAM, 60MB swap... ted koukam 120MB RAM, 120MB swap. Uzasny, ale takhle si zrovna funkcni system nepredstavuju.
Rozhodne bych se byt tebou nebal si zacit s linuxem, clovek se to casem nauci, jen musi chtit se to naucit. Kdyz mu tam nepujde wifina, zvukovka, neni problem si zagooglovat a dohledat proc, co a jak. Je to hlavne o mire pouzivani, kdyby deti od ZS pouzivali hlavne Linux, tak by pak taky dumali nad Windows a nevedeli kde co najit a jak to provest.
-
- píše často
- Kontaktovat uživatele:
ani jeden z těch problémů co jsi zmiňoval jsem na Vistě nepotkal teda pokud za problémy s seftwarem nebereš to že jsem nerozchodil Migth and Magic 6... ae tomu se ani nedivim.. jedinej problém u mě zatim je nekompatibilita KPF s Vistou ale to není chyba Winu ale Sunbletu
Live youre life, like it's youre last day... and then die
FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"
FSC Amilo Xa 1526: Tur.X2 TL56; 1024MB RAM; 160GB 5400.0; Go7600 256MB; Microsoft VHP; 17"
S tím mi nezbývá než souhlasit. Bohužel pro mnoho lidí je problém se učit cokoliv nového. V okamžiku když narazí na problém a někdo jim poradí, kde najít řešení, tak občas slyším hlášky typu: "Ježiši ono je to v angličtině!". Jeden chytrý člověk řekl: "Chtěl bych měďák za každého člověka co nečte manuály".Solitary píše:Rozhodne bych se byt tebou nebal si zacit s linuxem, clovek se to casem nauci, jen musi chtit se to naucit. Kdyz mu tam nepujde wifina, zvukovka, neni problem si zagooglovat a dohledat proc, co a jak. Je to hlavne o mire pouzivani, kdyby deti od ZS pouzivali hlavne Linux, tak by pak taky dumali nad Windows a nevedeli kde co najit a jak to provest.
Zpět na „Jaký vybrat notebook“