falešná paměť RAM

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
ingnine
občas něco napíše

falešná paměť RAM

Příspěvekod ingnine » 01 lis 2007 19:15

Jak fuguje tohleto Kompaktní USB flash disk s podporou technologie U3 umožňující vytvořit privátní pracovní prostor s vlastní konfigurací, aplikacemi a uživatelskými daty. Oproti předchozím modelům přibyla podpora funkce ReadyBoost, díky které je možné v jakékoli verzi operačního systému Microsoft Windows Vista použít toto zařízení jako falešnou paměť RAM a pomoci tak systému při nárůstu dat v operační paměti.[/u][/i]? užitek je podobný jako se standartně vloženou pamětí? dík P

Seraphin142
občas něco napíše

Příspěvekod Seraphin142 » 01 lis 2007 19:23

To psal nejaky skiller, ktery rad mate lidi ^^.
Readyboost je technologie, ktera na flash disku vytvori cache soubor, ktery visty nacitaji pri startu. Nemusi tak kopat z disku a start a odezvy systemu pri spousteni aplikaci jsou rychlejsi.
Zadnou fiktivni ram to nevytvari

Rexy

Příspěvekod Rexy » 01 lis 2007 19:46

to ingnine

ta citace je takova slatanina. ta U3 je samostatna zalezitost, jak se to tam pise, prostě na jakemkoliv pocitaci si spustis programy co na tom usb-flashi mas nainstalovany (nejsou to "normalni" exace) a ty vlastne jen vyuzivaji hardware toho pocitace.
funkci ReadyBoost podporuje vista a to prakticky na jakemkoliv usb flash disku. Ty flashe s U3 tu funkci to zrejme dosud nedovolovaly.

jestli "standardne vlozenou pameti" myslis pamet RAM, tak uzitek neni uplne podobny.
readyboost si spis predstav jako CACHE mezi RAM a hard diskem - system si do ni z hard disku nataha "uzitecne" soubory a pak k nim ma mnohem rychlesi pristup, nez kdyby je hledal a tahal primo z hardu.

edit: Seraphin142 mne predbehl, cumim na televizni noviny a ...

ingnine
občas něco napíše

Příspěvekod ingnine » 05 lis 2007 09:11

To asi chápu špatně, že si můžu třeba photoshop nainstalovat na flešku a pak ho spoušťet na více kompech kam jí připojil? nebo ten photoshop patří asi mezi ty Exáče, jak píšeš. Jaký programy se takhle daji spouštět z flešky nebo externího disku? Na závěr tedy propagovaná falešná paměť o pár sekund urychlí start visty a minimálně pomůže třeba když mám slabší grafickou karu? Je důvod to takhle vůbec používat?

Rexy

Příspěvekod Rexy » 05 lis 2007 09:56

to ingnine

na tu flashku s U3 jdou nainstalovat jen programy, ktere jsou pro to specialne vytvorene/upravene.
pred asi 2/3 lety s tim zacinali a to par programu prodavali primo s flashkou.
tehdy jsem se o to zajimal, protoze meli takovej projekt pro programatory, ktery by se tim zabyvali, ale nejak to tehdy krachlo, od te doby se tim nezabyvam. jak to je dneska, jestli tu technologii podporujou i nejake vetsi firmy nevim.

ready boost zvysuje vykon nejen pri startu visty, ale neni to IMHO v radu desitek procent, je o tom tady nekde minimalne jedno vlakno, ale "slabou grafickou kartu" ti bohuzel neposili nic.
sam nevim, jestli je duvod to tak pouzivat - nadupany masiny to skoro nepociti a slabym to pomuze jen trochu. sam jsem to nijak netestoval.

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 05 lis 2007 10:05

zoznam aplikacii pre U3 najdes [ ODKAZ ]

takisto existuje aj kopa aplikacii, ktore si mozes dat na akykolvek USB kluc (aj bez podpory U3), zopar ich najdes [ ODKAZ ], dalsie sa povaluju po nete, staci pohladat

a dovod pouzivat readyboost? hmm, asi ziaden - niekde som videl test, ze pri 768MB a viac ram uz readyboost neprinasa takmer ziadne zrychlenie... a instalovat visty na comp s 512MB ram a menej je imho trosku odveci

Rexy

Příspěvekod Rexy » 05 lis 2007 11:03

to roman3

dik za ten odkaz na ty portable apps - je dobrej :D
to jsem vubec nevedel ze ma U3 konkurenci !

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 07 lis 2007 08:16

try:
[ ODKAZ ]

Rexy

Příspěvekod Rexy » 07 lis 2007 11:13

to vito45

no, taky dobry odkaz :D i kdyz se priznam ze mne mate , ze nektery ty aplikace ukladaji do registru, coz je trochu v rozporu s hlavni myslenkou - nikam nic neukladat, pracovat jen ve vlastnim prostoru.

ale kouknul jsem se tam taky na to virtualizacni studio a priznam se ze z toho mam hlavu jak patraci balon :shock:

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 07 lis 2007 22:40

all in one je dobrý tiež [ ODKAZ ]
edit:na portable app bežim už viac dlhšie, vrelo odporúčam, je super mať na flashke prehliadač, maily, IM a už len to synchronizovať podľa potreby

Rexy

Příspěvekod Rexy » 07 lis 2007 22:52

to vito45

uff, ja to vzdavam, to je zase delany pro nejaky "Pendrive" 8)

uz jsem ani nepatral, co to je

u tech portable apps je jasna vyhoda, ze to strcis kam chces, takze zbyva jen ta uprava "normalni aplikace"

Zpět na „Příslušenství“