falešná paměť RAM

Diskuse o veškerém příslušenství. Brašny, externí disky, přídanvé karty, WiFi atp.
ingnine
občas něco napíše

falešná paměť RAM

Příspěvekod ingnine » 01 lis 2007 19:15

Jak fuguje tohleto Kompaktní USB flash disk s podporou technologie U3 umožňující vytvořit privátní pracovní prostor s vlastní konfigurací, aplikacemi a uživatelskými daty. Oproti předchozím modelům přibyla podpora funkce ReadyBoost, díky které je možné v jakékoli verzi operačního systému Microsoft Windows Vista použít toto zařízení jako falešnou paměť RAM a pomoci tak systému při nárůstu dat v operační paměti.[/u][/i]? užitek je podobný jako se standartně vloženou pamětí? dík P

Seraphin142
občas něco napíše

Příspěvekod Seraphin142 » 01 lis 2007 19:23

To psal nejaky skiller, ktery rad mate lidi ^^.
Readyboost je technologie, ktera na flash disku vytvori cache soubor, ktery visty nacitaji pri startu. Nemusi tak kopat z disku a start a odezvy systemu pri spousteni aplikaci jsou rychlejsi.
Zadnou fiktivni ram to nevytvari

Rexy

Příspěvekod Rexy » 01 lis 2007 19:46

to ingnine

ta citace je takova slatanina. ta U3 je samostatna zalezitost, jak se to tam pise, prostě na jakemkoliv pocitaci si spustis programy co na tom usb-flashi mas nainstalovany (nejsou to "normalni" exace) a ty vlastne jen vyuzivaji hardware toho pocitace.
funkci ReadyBoost podporuje vista a to prakticky na jakemkoliv usb flash disku. Ty flashe s U3 tu funkci to zrejme dosud nedovolovaly.

jestli "standardne vlozenou pameti" myslis pamet RAM, tak uzitek neni uplne podobny.
readyboost si spis predstav jako CACHE mezi RAM a hard diskem - system si do ni z hard disku nataha "uzitecne" soubory a pak k nim ma mnohem rychlesi pristup, nez kdyby je hledal a tahal primo z hardu.

edit: Seraphin142 mne predbehl, cumim na televizni noviny a ...

ingnine
občas něco napíše

Příspěvekod ingnine » 05 lis 2007 09:11

To asi chápu špatně, že si můžu třeba photoshop nainstalovat na flešku a pak ho spoušťet na více kompech kam jí připojil? nebo ten photoshop patří asi mezi ty Exáče, jak píšeš. Jaký programy se takhle daji spouštět z flešky nebo externího disku? Na závěr tedy propagovaná falešná paměť o pár sekund urychlí start visty a minimálně pomůže třeba když mám slabší grafickou karu? Je důvod to takhle vůbec používat?

Rexy

Příspěvekod Rexy » 05 lis 2007 09:56

to ingnine

na tu flashku s U3 jdou nainstalovat jen programy, ktere jsou pro to specialne vytvorene/upravene.
pred asi 2/3 lety s tim zacinali a to par programu prodavali primo s flashkou.
tehdy jsem se o to zajimal, protoze meli takovej projekt pro programatory, ktery by se tim zabyvali, ale nejak to tehdy krachlo, od te doby se tim nezabyvam. jak to je dneska, jestli tu technologii podporujou i nejake vetsi firmy nevim.

ready boost zvysuje vykon nejen pri startu visty, ale neni to IMHO v radu desitek procent, je o tom tady nekde minimalne jedno vlakno, ale "slabou grafickou kartu" ti bohuzel neposili nic.
sam nevim, jestli je duvod to tak pouzivat - nadupany masiny to skoro nepociti a slabym to pomuze jen trochu. sam jsem to nijak netestoval.

roman3
píše často

Příspěvekod roman3 » 05 lis 2007 10:05

zoznam aplikacii pre U3 najdes tu

takisto existuje aj kopa aplikacii, ktore si mozes dat na akykolvek USB kluc (aj bez podpory U3), zopar ich najdes tu, dalsie sa povaluju po nete, staci pohladat

a dovod pouzivat readyboost? hmm, asi ziaden - niekde som videl test, ze pri 768MB a viac ram uz readyboost neprinasa takmer ziadne zrychlenie... a instalovat visty na comp s 512MB ram a menej je imho trosku odveci

Rexy

Příspěvekod Rexy » 05 lis 2007 11:03

to roman3

dik za ten odkaz na ty portable apps - je dobrej :D
to jsem vubec nevedel ze ma U3 konkurenci !

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 07 lis 2007 08:16

Rexy

Příspěvekod Rexy » 07 lis 2007 11:13

to vito45

no, taky dobry odkaz :D i kdyz se priznam ze mne mate , ze nektery ty aplikace ukladaji do registru, coz je trochu v rozporu s hlavni myslenkou - nikam nic neukladat, pracovat jen ve vlastnim prostoru.

ale kouknul jsem se tam taky na to virtualizacni studio a priznam se ze z toho mam hlavu jak patraci balon :shock:

vito45
guru

Příspěvekod vito45 » 07 lis 2007 22:40

all in one je dobrý tiež http://lupo73.altervista.org/index-en.htm
edit:na portable app bežim už viac dlhšie, vrelo odporúčam, je super mať na flashke prehliadač, maily, IM a už len to synchronizovať podľa potreby

Rexy

Příspěvekod Rexy » 07 lis 2007 22:52

to vito45

uff, ja to vzdavam, to je zase delany pro nejaky "Pendrive" 8)

uz jsem ani nepatral, co to je

u tech portable apps je jasna vyhoda, ze to strcis kam chces, takze zbyva jen ta uprava "normalni aplikace"

Zpět na „Příslušenství“