Fujitsu Siemens - klady x zapory

notebooky Fujitsu Siemens (Amilo, Amilo Pro, Lifebook) a vše kolem nich
majki

Příspěvekod majki » 03 lis 2006 14:07

petrv píše:Ja vas chlapi nechapu, bud nemate oci, nebo pouzivate NTB k psani jednoduchych textu ve Wordu nebo uz fakt nevim.

Ne, jen pro psani ve Wordu opravdu ne :D
petrv píše:U HP, IBM a dellu jednoznacne vidim (u CZ klavesnice):

Jses prvni programator, ktereho znam, kdo pouziva CESKOU klavesnici
petrv píše:- Esc a funkcni klavesy josu usporadany do bloku po ctyrech, programator hledajici stale F9 pro kompilaci toto jiste oceni.
Nechapu, tak bud znam klavesnici a vim, kam ma prst jit nebo proste psani vsemi osmi nebo kolik :D jsem se jeste poradne nenaucil...
petrv píše:- Pravy horni blok klaves Insert-Home atd je presnym obtiskem stejneho bloku ze stolni klavesnice. Nemluvim ted o poloze tohoto bloku, ale o rozmisteni jendotlivych klaves v ramci tohoto bloku. Sednete si jednou ke stolnimu PC, pak k Aceru, Asusu, Toshibe atd. a zkuste intuitivne pouzivat tyto klavesy. Kazdy to ma jinde, FS navic Home a End naprosto nepouzitelne (v 1 ruce drzim svacinu, druhou chci zmacknout Home).
Jo, tohle beru, blok je to stejny jako na stolni klavesnici. Btw., promin, ale co jses to za prase, ze svacis nad notebookem??????? Pres prsty bys mel dostat, nebo ten nb neni tvuj, takze ti to je jedno, jak bude zapraseny :roll:
petrv píše:- Zkuste si na FS LifeBooku napsat znaky jako @ [ ] { } ^ atd - ty jsou rozhazene naprosto nelogicky a ten, kdo prejde ze stolni klavesnice bude 5 minut hledat, jak se tyto znaky pisou.
Jde to uplne v klidku, proste ENG klavesnice, tu prece programatori bezne pouzivaji, ne? Nebo nejsi programator teda? Dalsi moznost jsou klavesove zkratky s Alt + ... (kdyz teda CZ klavesnice)
petrv píše:- Naprosto neprehledne popisky u FS ani nezminuju.
Jo, jsou nejake podivne, jako mix CZ/DE klavesnice
petrv píše:Ja vam neberu nadseni ze znacky FS, jen je treba se na to podivat realisticky. Nejakou chvili jsem pracoval s FS LifeBook E8210, takze vim, o cem mluvim.
Podelani z ni nejsme, ja mam nejakej ten mesic FSC Amilo, ma uplne stejnou klavesnici, jakou jsi tu dal na obrazku, a nestezuju si, jsem spokojen, pise se na ni maximalne pohodlne. Rovnez denne mam v rukou nekolik IBM, sem tam HP, doma pribyl Dell a Acer, takze si myslim, ze mam s cim srovnavat :roll:

petrv
občas něco napíše
Příspěvky: 63
Registrován: 21 kvě 2006 18:56

Příspěvekod petrv » 03 lis 2006 14:25

majki píše:Jses prvni programator, ktereho znam, kdo pouziva CESKOU klavesnici

Myslel jsem klavesnici u CZ notebooku, nikoliv CZ rozlozeni klavesnice ve Win.

majki píše:Nechapu, tak bud znam klavesnici a vim, kam ma prst jit nebo proste psani vsemi osmi nebo kolik :D jsem se jeste poradne nenaucil...[/color]

Zkus najit F9 po zpameti...

majki píše:[color=darkblue]Jde to uplne v klidku, proste ENG klavesnice, tu prece programatori bezne pouzivaji, ne? Nebo nejsi programator teda? Dalsi moznost jsou klavesove zkratky s Alt + ... (kdyz teda CZ klavesnice)

Mno, zkus rychle napsat napr jednouchy kod:

Kód: Vybrat vše

if (ProbihaKrmeni() && Konfigurace.StartVykrmu.Online && NVaha.NovaHmotnost) {
  ArchivNewActualWeight(NVaha.Hmotnost, NO, NVaha.Ustaleni);
  Zobrazit |= ZOBRAZIT_NV_ULOZENO;  // Zobrazim ulozenou hmotnost
}//if


Pokud se prepnes na US rozlozeni ve Win, mas sice specialni znaky na spravnych pozicich, ale klavesnice je stale popsana podle CZ nechutneho rozlozeni, ktere navrhlo FS. Vzdyt se kurna podivej na tu fotku klavesnice FS - vlevo vedle Enter ma byt [ a ] a pritom na popisku je / a (, to je proste hruza. Nebo si zpameti pamatujes, kde se nachazi na US rozlozeni treba znak & ? Je na klavese 7, ale u FS to budes hledat opravdu marne, takze vyzkousis celou radu 1-9, nez to najdes :? Pro programatora naprosto nepouzitelne (mozna to ma rada Amilo lepe, ale u LifeBooku to je proste takto).

majki

Příspěvekod majki » 03 lis 2006 14:33

Me to proste neda. Ty koukas pri psani na klavesnici??? :roll:

petrv
občas něco napíše
Příspěvky: 63
Registrován: 21 kvě 2006 18:56

Příspěvekod petrv » 03 lis 2006 14:38

majki píše:Me to proste neda. Ty koukas pri psani na klavesnici??? :roll:

Tady uz mi to prijde, ze nevis jak dal argumentovat...kdybych ti ukazal notebook s nepopsanou klavesnici, tak snad reknes, ze je to skvela klavesnice a nemas ji co vytknout?

Jak rikam, nikomu FS neberu, at si Pakin vybere podle sebe, pouzivat to bude on a platit ostatne taky.

Osobne jsem si take nejprve vyhledl LifeBook, ale byl mi rozmluven prave kvuli klavesnici a dnes jsem rad.

majki

Příspěvekod majki » 03 lis 2006 14:40

Ne, vytkl bych ji to, ze tam nejsou zakladni znaky :lol: . Ale proste od toho, ze clovek denne napise x tisic znaku, tak proste uz na klavesnici nekoukam a tu potrebu nemam. A uprimne je pro me xkrat dulezitejsi to, aby ta klavesnice byla z pohledu ergonomie, zdvihu a materialu vyhovujici, nez to, ze nekde chybi zaznaceny jeden znak.
HAWK.

pakin

Příspěvekod pakin » 03 lis 2006 16:50

no tak deti, klid :D

ja jsem po Vas chtel rady a Vy se mi tady zacnete hadat o klavesnicich..

majki

Příspěvekod majki » 06 lis 2006 14:25

Tatinku, synacek hlasi, ze se pres vikend zklidnil :mrgreen:

petrv
občas něco napíše
Příspěvky: 63
Registrován: 21 kvě 2006 18:56

Příspěvekod petrv » 06 lis 2006 15:24

majki píše:Tatinku, synacek hlasi, ze se pres vikend zklidnil :mrgreen:

Zrejme se podival na poradnou klavesnici :wink:

majki

Příspěvekod majki » 06 lis 2006 15:34

Ne, to ne, je spokojen na vysost s tou svou :P

Culfy
občas něco napíše
Příspěvky: 3
Registrován: 12 říj 2006 14:36

Příspěvekod Culfy » 08 lis 2006 12:25

V jste neuvěřitelný, kluk tady chce radu ohledně nákupu notebooku, rozhoduje se mezi FS a ASUS a vy mi píšete EPOS o kladech a záporech různých druhů klávesnic v přehledných grafech a tabulkách.

Nechtělo by to k problému přistupovat trochu z jiné strany????

Na klávesnici si člověk zvykne líp než na 10000 rozdíl v 3DMarku, chápete kam tim směřuju. To není výtka jen to chce probírat i to co by se mohlo hodit ostatním, a né psát jenom proto aby ste psali a když nevíte o čem o takovým rámečku okolo displaye se toho dá napsat taky dost:-)

pakin

Příspěvekod pakin » 08 lis 2006 21:09

no, jenom abych to tu nejak uzavrel, koupil jsem ASUS A6T-AP017 ...a zatim jsem naproto spokojeny :)

The_ERROR
občas něco napíše
Příspěvky: 5
Registrován: 08 pro 2006 22:20

Příspěvekod The_ERROR » 08 pro 2006 23:03

Taky trošku pridam do mlina, třebaže neprogramuju dnes a deně a VS s tím skoro teprve začínám, tak i přes to už mám jen po tom 1 roce ty klavesy tak zažité, že opravdu nepotřebuju ani vědět kde jsou. Všechny ktere tady totiž petrv zminuje se v programovacich jazicich používají takřka v každé metodě/bloku/podmince atd a proto jako skoro začátečník můžu s klidem říct, že mi to nedělá žádný problém...
FJ prostě asi dělá klavesnice spiš pro místa, kde je prodává, než ostatní, kteří by nejraději české znaky atd vynechaly všechny.

Je to sice trochu matouci, ale hádat se kvuli takové malichernosti mě připadá jako nesmysl..... Přecejen je to notebook a ne psací stroj, třebaže se na něm docela často píše....


Zpět na „notebooky Fujitsu (dříve Fujitsu Siemens)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti