petrv píše:Ja vas chlapi nechapu, bud nemate oci, nebo pouzivate NTB k psani jednoduchych textu ve Wordu nebo uz fakt nevim.
Ne, jen pro psani ve Wordu opravdu ne
petrv píše:U HP, IBM a dellu jednoznacne vidim (u CZ klavesnice):
Jses prvni programator, ktereho znam, kdo pouziva CESKOU klavesnici
Nechapu, tak bud znam klavesnici a vim, kam ma prst jit nebo proste psani vsemi osmi nebo kolik jsem se jeste poradne nenaucil...petrv píše:- Esc a funkcni klavesy josu usporadany do bloku po ctyrech, programator hledajici stale F9 pro kompilaci toto jiste oceni.
Jo, tohle beru, blok je to stejny jako na stolni klavesnici. Btw., promin, ale co jses to za prase, ze svacis nad notebookem??????? Pres prsty bys mel dostat, nebo ten nb neni tvuj, takze ti to je jedno, jak bude zaprasenypetrv píše:- Pravy horni blok klaves Insert-Home atd je presnym obtiskem stejneho bloku ze stolni klavesnice. Nemluvim ted o poloze tohoto bloku, ale o rozmisteni jendotlivych klaves v ramci tohoto bloku. Sednete si jednou ke stolnimu PC, pak k Aceru, Asusu, Toshibe atd. a zkuste intuitivne pouzivat tyto klavesy. Kazdy to ma jinde, FS navic Home a End naprosto nepouzitelne (v 1 ruce drzim svacinu, druhou chci zmacknout Home).
Jde to uplne v klidku, proste ENG klavesnice, tu prece programatori bezne pouzivaji, ne? Nebo nejsi programator teda? Dalsi moznost jsou klavesove zkratky s Alt + ... (kdyz teda CZ klavesnice)petrv píše:- Zkuste si na FS LifeBooku napsat znaky jako @ [ ] { } ^ atd - ty jsou rozhazene naprosto nelogicky a ten, kdo prejde ze stolni klavesnice bude 5 minut hledat, jak se tyto znaky pisou.
Jo, jsou nejake podivne, jako mix CZ/DE klavesnicepetrv píše:- Naprosto neprehledne popisky u FS ani nezminuju.
Podelani z ni nejsme, ja mam nejakej ten mesic FSC Amilo, ma uplne stejnou klavesnici, jakou jsi tu dal na obrazku, a nestezuju si, jsem spokojen, pise se na ni maximalne pohodlne. Rovnez denne mam v rukou nekolik IBM, sem tam HP, doma pribyl Dell a Acer, takze si myslim, ze mam s cim srovnavatpetrv píše:Ja vam neberu nadseni ze znacky FS, jen je treba se na to podivat realisticky. Nejakou chvili jsem pracoval s FS LifeBook E8210, takze vim, o cem mluvim.