Nastavení wifi, pomoc!!!

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
kodyjunior
píše často

Nastavení wifi, pomoc!!!

Příspěvekod kodyjunior » 06 úno 2008 23:51

Ahoj,
včera jsem si koupil wifi router TP-link wr542G a ted bych potřeboval poradit jaký je postup k instalaci aby mi to šlo, doma mám od kabelovky UPC internet všechno mám ale nevím jak na tu instalaci, moc děkuji

kodyjunior
píše často

Příspěvekod kodyjunior » 06 úno 2008 23:54

a ještě se chci zeptat jak je to s IP adresou jestli mi to samo najde nebo jestli musím zavolat na UPC a domluvit se tam s nimi. Díky :)

lipovcan
píše často

Příspěvekod lipovcan » 07 úno 2008 00:23

Hm, a proc si neprectes navod!? Jednou vetou: Kabel s UPC modemu zapoj do routeru a nastav vse potrebne v "Quick Setup Wizard" jak pise vyrobce :wink: Router podporuje DHCP takze adresu ti prideli sam, kdyz si to nastavis... :wink:
Sony Vaio FW31J, Zalman NC-2000, Logitech VX Nano, Windows 7

centos
guru
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod centos » 07 úno 2008 00:32

No, nejlépe vypojit kabel od netu a zapojit jen kabel router<>pc, z něj nastavit router podle nynějšího nastavení počítače, tj IP adresu, masku a v případě potřeby naklonovat MAC adresu, dále nastavit to dhcp, můžeš si pohrát s maximálním počtem přidělovaných adres atakdále. Do routeru se dostaneš přes jeho IP adresu, což bude pravděpodobně 192.168.1.1 (může být jinak, spolu s heslem to najdeš v manuálu). Nezapomeň ve wifi části nastavit heslo. Jelikož máš už providerem přidělenou adresu nastavenou na routeru, musíš změnit síťové nastavení počítače a nastavit tam dhcp server (pokud už není). Pak už by to mělo fungovat.
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..

neoexnet
guru

..

Příspěvekod neoexnet » 07 úno 2008 03:00

IP adresu víceméně dává UPC se smlouvouzvlášť na papíře .. z pravidla máš jednu .... můžeš za pár kaček dokoupit druhou ... co s nastavenim routru?

...nekolik možností, asi nejjednodušší je zapojit upc do routeru pomocí kabelu .. a do ostatních zařízení nacpat jen IP adresy a nastavit ať se připojí automaticky ...
Toshiba R600-10W

kodyjunior
píše často

Příspěvekod kodyjunior » 07 úno 2008 08:53

a je to tak že jedna IP adresa jeden počítač nebo ne? ohledně toho návodu, bohužel tam nebyl návod přibalenej pouze v čínčtine a to opravdu neumím, ale stejně díky. Děkuju Vám za odpovědi, jsem zvědavej jak to nastavení proběhne a jak to udělám s těmi IP adresami ale díky moc :wink:

maxxz
guru

Příspěvekod maxxz » 07 úno 2008 15:41

pokud tomu dobře rozumim, tak chceš zapojit do routeru víc počítačů na jeden internet a sdílet ho. Máš standartně Jednu IP adresu (já mám pevnou, veřejnou) tu zadám do routeru a nastavim DHCP, potom počítače mají síťovou ip adresu ale připojují se přes jednu internetovou IP v mém případě veřejnou.

takže jedna IP adresa od providera se používá u mě standartně na dvou PC a návštěvy s notebookem nově WiFi pokud jim dám WEP klíč a nastavim do routeru jejich MAC adresu.
tento účet již není aktivní.

Zpět na „Hardware“