Ahoj,
včera jsem si koupil wifi router TP-link wr542G a ted bych potřeboval poradit jaký je postup k instalaci aby mi to šlo, doma mám od kabelovky UPC internet všechno mám ale nevím jak na tu instalaci, moc děkuji
Nastavení wifi, pomoc!!!
-
- píše často
No, nejlépe vypojit kabel od netu a zapojit jen kabel router<>pc, z něj nastavit router podle nynějšího nastavení počítače, tj IP adresu, masku a v případě potřeby naklonovat MAC adresu, dále nastavit to dhcp, můžeš si pohrát s maximálním počtem přidělovaných adres atakdále. Do routeru se dostaneš přes jeho IP adresu, což bude pravděpodobně 192.168.1.1 (může být jinak, spolu s heslem to najdeš v manuálu). Nezapomeň ve wifi části nastavit heslo. Jelikož máš už providerem přidělenou adresu nastavenou na routeru, musíš změnit síťové nastavení počítače a nastavit tam dhcp server (pokud už není). Pak už by to mělo fungovat.
ASUS F3Ka, Arch linux
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
bo neznamená nebo, ale protože (neboť)..
..
IP adresu víceméně dává UPC se smlouvouzvlášť na papíře .. z pravidla máš jednu .... můžeš za pár kaček dokoupit druhou ... co s nastavenim routru?
...nekolik možností, asi nejjednodušší je zapojit upc do routeru pomocí kabelu .. a do ostatních zařízení nacpat jen IP adresy a nastavit ať se připojí automaticky ...
...nekolik možností, asi nejjednodušší je zapojit upc do routeru pomocí kabelu .. a do ostatních zařízení nacpat jen IP adresy a nastavit ať se připojí automaticky ...
Toshiba R600-10W
-
- píše často
pokud tomu dobře rozumim, tak chceš zapojit do routeru víc počítačů na jeden internet a sdílet ho. Máš standartně Jednu IP adresu (já mám pevnou, veřejnou) tu zadám do routeru a nastavim DHCP, potom počítače mají síťovou ip adresu ale připojují se přes jednu internetovou IP v mém případě veřejnou.
takže jedna IP adresa od providera se používá u mě standartně na dvou PC a návštěvy s notebookem nově WiFi pokud jim dám WEP klíč a nastavim do routeru jejich MAC adresu.
takže jedna IP adresa od providera se používá u mě standartně na dvou PC a návštěvy s notebookem nově WiFi pokud jim dám WEP klíč a nastavim do routeru jejich MAC adresu.
tento účet již není aktivní.