BENQ joybook S32EB/S32B - máte s ním někdo zkušenosti?
-
- Moderátor
zkusenosti z praxe
ahoj
mam S32B (navic ma bluetooth a lepsi procesor, jinak stejne jako S32EB)
mam ho asi tyden, a VELICE me prekvapil, bral sem to jako risk, ale vyplatilo se...
Ohledne Operacniho systemu, nekdo se tu snazi naznacit ze bez OS je nanic, ano.. je to pravda, ale OS nerovna se XP/Vista...
Pouzivam ho s Linuxem, konkretne Ubuntu 8.04.
Instalace probehla bez problemu, cca 30minut.
Ihned po instalaci (bez jakehokoliv nastavovani, nebo hledani ovladacu) chodi USB 2.0, Sitovka, Wifi, Bluetooth, Ctecka karet, DVD/RW, regulace podsviceni/hlasitosti, uspavani(hybernace) na disk i WebCamera !
Klady:
+ Klavesnice je velice prostorna, sikovne usporadana a pise se na ni VYBORNE.
+ Na omak je dost bytelnej, nevrze, neprohyba se pod rukama
+ Obraz na LCD se nedeformuje pri poklepani na viko
+ Prakticky rozmistene konektory
+ Ma 4 USB
Zapory:
- pouziva modre diody, ktere rusi, ale to uz je hold dnesni trend, zelene by byli mhohem lepsi...
- na dalsi sem zatim nenarazil
btw: Jeste k te pevnosti, s MSI se to NEDA srovnavat, z praxe bych dokonce rekl, ze i 12" Lenovo za 2x vice penez pusobi chatrneji, at uz klavesnice, tak "krabice", o LCD viku raci ani nemluvim

mam ho asi tyden, a VELICE me prekvapil, bral sem to jako risk, ale vyplatilo se...
Ohledne Operacniho systemu, nekdo se tu snazi naznacit ze bez OS je nanic, ano.. je to pravda, ale OS nerovna se XP/Vista...
Ihned po instalaci (bez jakehokoliv nastavovani, nebo hledani ovladacu) chodi USB 2.0, Sitovka, Wifi, Bluetooth, Ctecka karet, DVD/RW, regulace podsviceni/hlasitosti, uspavani(hybernace) na disk i WebCamera !

Klady:
+ Ma 4 USB
Zapory:
- pouziva modre diody, ktere rusi, ale to uz je hold dnesni trend, zelene by byli mhohem lepsi...
btw: Jeste k te pevnosti, s MSI se to NEDA srovnavat, z praxe bych dokonce rekl, ze i 12" Lenovo za 2x vice penez pusobi chatrneji, at uz klavesnice, tak "krabice", o LCD viku raci ani nemluvim

- swarm
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas. Měl jsem to v ruce a opravu se hošani v Benq docela pochlapili.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)
-
- Moderátor
-> sirius1983: no me prijde ze uz je, to zpracovani je proste na urovni mnohem drazsich znacek
->mobilcarl: no zrovna dneska sem porovnaval klavesnici s HP NC6125, kterej ma myslim totoznej case/klavesnici jako mas Ty, clovek co ho ma uz 2 roky, behem minuty psani na Benq prohlasil ze ta klavesnice na Benq je mnohem lepsi, sasi HP teto rady povazuju za velmi povedene a pevne, nicmene Benq NENI horsi
->mobilcarl: no zrovna dneska sem porovnaval klavesnici s HP NC6125, kterej ma myslim totoznej case/klavesnici jako mas Ty, clovek co ho ma uz 2 roky, behem minuty psani na Benq prohlasil ze ta klavesnice na Benq je mnohem lepsi, sasi HP teto rady povazuju za velmi povedene a pevne, nicmene Benq NENI horsi

-
- Moderátor
Re: zkusenosti z praxe
kState píše:ahoj
Klady:
+ Ma 4 USB
Zapory:
Ahoj koupil jsem si S32B ale ani náhodou mi po instalaci Ubuntu 8,4 64bit nejede Bluetooth. Tobě svítí ta dioda na zapínání Wifi a bluetooth jinak než modře?
Mám pocit jako by to bluetooth ani nemělo. Jak zjistím že to bluetooth má?
hoj
no sviti mi modre, oranzove, nebo fialove
Pote co zapnes tim tlacitkem ze predu, tak se pak dal prepina pomoci Fn+F12 (Wifi, BT, BT+Wifi) je to kdyztak v manualu
btw: sem zjistil ze se mi wifi nevypina kdyz vypnu prednim tlacitkem
//edit C: Necitujeme bezprostredne predchadzajuce prispevky.

no sviti mi modre, oranzove, nebo fialove

Pote co zapnes tim tlacitkem ze predu, tak se pak dal prepina pomoci Fn+F12 (Wifi, BT, BT+Wifi) je to kdyztak v manualu

btw: sem zjistil ze se mi wifi nevypina kdyz vypnu prednim tlacitkem
JJ to jsem se dočetl ale nepřepíná to nic ani ve windows. Tak asi zajedu dnes do servisu BenQ na Praze 3.
Jenom pro ujasnění máš Ubuntu 8.04 64bit a nic jsi kuli wifi a bluetooth neinstaloval? Funguje ti Bluetooth i z Live CD?
Moc děkuji za pomoc jelikož nechci vypadat v servisu za blbce.
Jenom pro ujasnění máš Ubuntu 8.04 64bit a nic jsi kuli wifi a bluetooth neinstaloval? Funguje ti Bluetooth i z Live CD?
Moc děkuji za pomoc jelikož nechci vypadat v servisu za blbce.
Tak mám novej notebook
Byl to boj ale už mám novej notebook s funkčním Bluetooth.
V servisu BenQ mě těžce fakovali a pomalu tvrdily že jsem to rozbil tím že jsem tam nainstaloval Linux a né schválený výrobcem WinVista a proto to nefunguje až jsem zašel na CzechComputer a šel jsem rovnou na vedení a tam uznali že to bude chyba BenQ a že my rovnou objednají nový a ze servisem si to vyřídí samy. Tak jsem štastný že to dobře dopadlo a moc moc děkuji za pomoc.
Mimochodem nevíš kde jsou ovladače k WinXP jelikož je tam mám na 5GB oddíle "občas potřebuji přeinstalovat telefon a GPS nic víc...".
V servisu BenQ mě těžce fakovali a pomalu tvrdily že jsem to rozbil tím že jsem tam nainstaloval Linux a né schválený výrobcem WinVista a proto to nefunguje až jsem zašel na CzechComputer a šel jsem rovnou na vedení a tam uznali že to bude chyba BenQ a že my rovnou objednají nový a ze servisem si to vyřídí samy. Tak jsem štastný že to dobře dopadlo a moc moc děkuji za pomoc.
Mimochodem nevíš kde jsou ovladače k WinXP jelikož je tam mám na 5GB oddíle "občas potřebuji přeinstalovat telefon a GPS nic víc...".
bych mu poustel starovaci zvuk windows dokola tak 2hodiny, on by si to priste rozmyslel, to je hrozny co ten microsoft dela
windows nemam, takze wxp ovladace sem neresil, ale ted koukam ze jsou v Australii u Benq
http://www.benq.com.au/products/joybook ... ds&dtype=D
edit: BenQ Joybook aplikace do XP
http://joybookholic.blogspot.com/2008/0 ... e-for.html

windows nemam, takze wxp ovladace sem neresil, ale ted koukam ze jsou v Australii u Benq

http://www.benq.com.au/products/joybook ... ds&dtype=D
edit: BenQ Joybook aplikace do XP
http://joybookholic.blogspot.com/2008/0 ... e-for.html
Jak na tu sdílenou grafiku?
Snažím se přijít na to kde se nastavuje kolik RAM se má použít pro grafiku jelikož my příjde že se používá velmi málo a já bych chtěl obětovat minimálně cca 200MB čistě na grafiku ale nikde nemůžu najít kde a jak to nastavit.
Jenak vše funguje jak má.
Samozdřejmě že mě zajímá pro Ubuntu. Hledal jsem v biosu ale nikde nic.
Jenak vše funguje jak má.
Samozdřejmě že mě zajímá pro Ubuntu. Hledal jsem v biosu ale nikde nic.

Zpět na „Jaký vybrat notebook“