BENQ joybook S32EB/S32B - máte s ním někdo zkušenosti?

Jaký koupit notebook? ... vybrat ten nebo onen? ... to jsou časté dotazy mnoha lidí, kteří vybírají nový nebo použitý notebook ... zde se mohou vzájěmně radit
sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 23 dub 2008 16:04

no, ale ne na každém novém ntb bude instalace xp bez problémů, tak aby fungovalo všechno. nevím, ale jakou má Benq podporu pro xp...
T420, X31
Prosím, nepište mi soukromé dotazy, otázky patří veřejně na toto fórum.

CeCo

Příspěvekod CeCo » 23 dub 2008 18:07

aktebalka
Bez OS ti bude notebook nanic (maximalne ako podlozka na klepanie sniclov)... Takze sa nepaprc, ked sa niekto spyta legitimnu otazku.

C

kState

zkusenosti z praxe

Příspěvekod kState » 01 kvě 2008 14:12

ahoj :)
mam S32B (navic ma bluetooth a lepsi procesor, jinak stejne jako S32EB)
mam ho asi tyden, a VELICE me prekvapil, bral sem to jako risk, ale vyplatilo se...

Ohledne Operacniho systemu, nekdo se tu snazi naznacit ze bez OS je nanic, ano.. je to pravda, ale OS nerovna se XP/Vista...

Pouzivam ho s Linuxem, konkretne Ubuntu 8.04.
Instalace probehla bez problemu, cca 30minut.
Ihned po instalaci (bez jakehokoliv nastavovani, nebo hledani ovladacu) chodi USB 2.0, Sitovka, Wifi, Bluetooth, Ctecka karet, DVD/RW, regulace podsviceni/hlasitosti, uspavani(hybernace) na disk i WebCamera ! :)

Klady:
+ Klavesnice je velice prostorna, sikovne usporadana a pise se na ni VYBORNE.
+ Na omak je dost bytelnej, nevrze, neprohyba se pod rukama
+ Obraz na LCD se nedeformuje pri poklepani na viko
+ Prakticky rozmistene konektory
+ Ma 4 USB

Zapory:
- pouziva modre diody, ktere rusi, ale to uz je hold dnesni trend, zelene by byli mhohem lepsi...
- na dalsi sem zatim nenarazil

btw: Jeste k te pevnosti, s MSI se to NEDA srovnavat, z praxe bych dokonce rekl, ze i 12" Lenovo za 2x vice penez pusobi chatrneji, at uz klavesnice, tak "krabice", o LCD viku raci ani nemluvim :)

swarm
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod swarm » 01 kvě 2008 15:05

Souhlas. Měl jsem to v ruce a opravu se hošani v Benq docela pochlapili.
swarm - blog: http://notebookblog.cz
Apple MacBook Air 13 M1 (16/512GB) + HP EliteBook 840 G5 (i5-8350, 32GB RAM, 512GB NVMe) + DELL Precision 3660 (i7-13700K, 32GB, RTX 3080) + HP DL380 Gen10 (2xXeon 6126, 192GB RAM, 2x NVIDIA Tesla P4)

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 01 kvě 2008 17:49

Tak to by bylo pozitivní, kdyby se s Benqu časem vyvinula solidní značka, ale moc tomu nevěřím...
T420, X31

mobilcarl
=DRTIČ=

Příspěvekod mobilcarl » 01 kvě 2008 19:33

Kámoš byl taky překvapený, jak je BENQ pevný. Nemá vůli u víka displaye, atd. Ale i přesto bych si ho nekoupil. Nevěřím tomu zatím ani trochu.
ex: HP Compaq 6715s
now: DELL E6400

kState

Příspěvekod kState » 01 kvě 2008 20:52

-> sirius1983: no me prijde ze uz je, to zpracovani je proste na urovni mnohem drazsich znacek

->mobilcarl: no zrovna dneska sem porovnaval klavesnici s HP NC6125, kterej ma myslim totoznej case/klavesnici jako mas Ty, clovek co ho ma uz 2 roky, behem minuty psani na Benq prohlasil ze ta klavesnice na Benq je mnohem lepsi, sasi HP teto rady povazuju za velmi povedene a pevne, nicmene Benq NENI horsi :)

sirius1983
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod sirius1983 » 01 kvě 2008 21:11

tak nestačí vyrobit jeden model, abys mohl prohlásit, že jde o kvalitní značku. nicméně Benq má dost dobře možná kvalitní potenciál do budoucna...
T420, X31

barevnej
občas něco napíše

Re: zkusenosti z praxe

Příspěvekod barevnej » 26 kvě 2008 17:38

kState píše:ahoj :)
mam S32B (navic ma bluetooth a lepsi procesor, jinak stejne jako S32EB)
mam ho asi tyden, a VELICE me prekvapil, bral sem to jako risk, ale vyplatilo se...

Ohledne Operacniho systemu, nekdo se tu snazi naznacit ze bez OS je nanic, ano.. je to pravda, ale OS nerovna se XP/Vista...

Pouzivam ho s Linuxem, konkretne Ubuntu 8.04.
Instalace probehla bez problemu, cca 30minut.
Ihned po instalaci (bez jakehokoliv nastavovani, nebo hledani ovladacu) chodi USB 2.0, Sitovka, Wifi, Bluetooth, Ctecka karet, DVD/RW, regulace podsviceni/hlasitosti, uspavani(hybernace) na disk i WebCamera ! :)

Klady:
+ Klavesnice je velice prostorna, sikovne usporadana a pise se na ni VYBORNE.
+ Na omak je dost bytelnej, nevrze, neprohyba se pod rukama
+ Obraz na LCD se nedeformuje pri poklepani na viko
+ Prakticky rozmistene konektory
+ Ma 4 USB

Zapory:
- pouziva modre diody, ktere rusi, ale to uz je hold dnesni trend, zelene by byli mhohem lepsi...
- na dalsi sem zatim nenarazil

btw: Jeste k te pevnosti, s MSI se to NEDA srovnavat, z praxe bych dokonce rekl, ze i 12" Lenovo za 2x vice penez pusobi chatrneji, at uz klavesnice, tak "krabice", o LCD viku raci ani nemluvim :)

Ahoj koupil jsem si S32B ale ani náhodou mi po instalaci Ubuntu 8,4 64bit nejede Bluetooth. Tobě svítí ta dioda na zapínání Wifi a bluetooth jinak než modře?
Mám pocit jako by to bluetooth ani nemělo. Jak zjistím že to bluetooth má?

kState

Příspěvekod kState » 26 kvě 2008 20:04

hoj :)
no sviti mi modre, oranzove, nebo fialove :)
Pote co zapnes tim tlacitkem ze predu, tak se pak dal prepina pomoci Fn+F12 (Wifi, BT, BT+Wifi) je to kdyztak v manualu ;)
btw: sem zjistil ze se mi wifi nevypina kdyz vypnu prednim tlacitkem

//edit C: Necitujeme bezprostredne predchadzajuce prispevky.

barevnej
občas něco napíše

Příspěvekod barevnej » 27 kvě 2008 09:57

JJ to jsem se dočetl ale nepřepíná to nic ani ve windows. Tak asi zajedu dnes do servisu BenQ na Praze 3.
Jenom pro ujasnění máš Ubuntu 8.04 64bit a nic jsi kuli wifi a bluetooth neinstaloval? Funguje ti Bluetooth i z Live CD?
Moc děkuji za pomoc jelikož nechci vypadat v servisu za blbce.

//edit C: Necitujeme bezprostredne predchadzajuce prispevky.

kState

Příspěvekod kState » 27 kvě 2008 22:30

Na disku mam 8.04 32bit, nic sem neinstaloval a chodilo.
Zkusil sem ted 8.04 64bit LiveCD, po nabehnuti bezi Wifi, BT jde zapnout/vypnout a funguje oboje bez nastavovani.
Tak pokud nemas neco zapadane pod F12 :) tak pak vyraz do servisu.. :(

barevnej
občas něco napíše

Tak mám novej notebook

Příspěvekod barevnej » 02 čer 2008 21:50

Byl to boj ale už mám novej notebook s funkčním Bluetooth.
V servisu BenQ mě těžce fakovali a pomalu tvrdily že jsem to rozbil tím že jsem tam nainstaloval Linux a né schválený výrobcem WinVista a proto to nefunguje až jsem zašel na CzechComputer a šel jsem rovnou na vedení a tam uznali že to bude chyba BenQ a že my rovnou objednají nový a ze servisem si to vyřídí samy. Tak jsem štastný že to dobře dopadlo a moc moc děkuji za pomoc.
Mimochodem nevíš kde jsou ovladače k WinXP jelikož je tam mám na 5GB oddíle "občas potřebuji přeinstalovat telefon a GPS nic víc...".

kState

Příspěvekod kState » 05 čer 2008 00:46

bych mu poustel starovaci zvuk windows dokola tak 2hodiny, on by si to priste rozmyslel, to je hrozny co ten microsoft dela :(

windows nemam, takze wxp ovladace sem neresil, ale ted koukam ze jsou v Australii u Benq :)
http://www.benq.com.au/products/joybook ... ds&dtype=D

edit: BenQ Joybook aplikace do XP
http://joybookholic.blogspot.com/2008/0 ... e-for.html

barevnej
občas něco napíše

Jak na tu sdílenou grafiku?

Příspěvekod barevnej » 05 čer 2008 17:10

Snažím se přijít na to kde se nastavuje kolik RAM se má použít pro grafiku jelikož my příjde že se používá velmi málo a já bych chtěl obětovat minimálně cca 200MB čistě na grafiku ale nikde nemůžu najít kde a jak to nastavit.
Jenak vše funguje jak má.
Samozdřejmě že mě zajímá pro Ubuntu. Hledal jsem v biosu ale nikde nic. :?

Zpět na „Jaký vybrat notebook“