Wifi - test stability, funkčnosti ?

Veškerý hardware pro notebooky. CPU, RAM, HDD, CD, DVD, WiFi, Bluetooth, LCD ...
JackalJackal
píše často

Wifi - test stability, funkčnosti ?

Příspěvekod JackalJackal » 04 úno 2010 16:56

Ahoj.

Mám malinký problém, mám nestabilní a dost přerušované připojení na jednom z mých NB. Jeden NB je připojený na routeru a je v pořádku, ale druhý NB je připojený na tom samém routeru a připojení je nestabilní a přerušované. Už mě to dost drtí, cokoliv stahuji, se přeruší s chybou, nebo stahovaní dost kolísá. Někdy naskočí stránky hned, někdy čekám neúměrně dlouho, nebo se připojení na chvilku přeruší. Pak opět naskočí.

Chtěl bych otestovat wifinku na stabilitu a funkčnost. Existuje nějaký nástroj na testy co chci provést ?? Chci prostě zjistit jestli je wifi zdravá. Poradíte nějaký postup ?? Ovladače hlásí vše v pořádku a bez konfliktu.

Jen bych znovu upozornil, že mám dva NB vedle sebe a jeden jede bez jakýkoliv problémů. Oba NB jedou na Win7 64bit systému.

Díky za rady.

Pavel.
HP Notebook
HTC 10 Glacier Silver, Samsung Galaxy S7 White Pearl

djmicho
guru

Příspěvekod djmicho » 04 úno 2010 18:12

co úroveň signálu?? Třeba máš nastavený nižší výkon wifi karty. Třeba u nás v "ústavu" máme wifi router a já se jsem jediný komu na něm jde net :lol: ostatním to vypadává a nebo kolísá. Jinak zkus přeinstalovat kdyžtak ovladače ( že nic nehlásí je prd platný :D ).
[url]https://valid.x86.fr/na6qv4][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/na6qv4-5.png[/img][/url]

JackalJackal
píše často

Příspěvekod JackalJackal » 05 úno 2010 10:06

Úroveň signálu vynikající, vše hlásí bezchybný chod. Už nevím. Připojil jsem NB co je konfliktní přes kabel do routeru a vše je OK. Internet opět frčí tak jak má. Nechám to tak. Reklamovat kvůli wifi se mi nechce a hlavně když to tam pošlu a ono to půjde, budu za blázna. Díky.
HP Notebook

HTC 10 Glacier Silver, Samsung Galaxy S7 White Pearl

MadaFaka
píše často

Příspěvekod MadaFaka » 05 bře 2010 14:19

Co treba napsat model routeru? Nazev adapteru v ntb?
Pokud mas Huawei od O2 a Intel v ntb,tak je to jasny...
Toshiba TECRA R10, C2D SP9300, NVS150, 4GB, 250GB/5400rpm., XPP SP3, 3yr NBD on-site

"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the former."
Albert Einstein

Zpět na „Hardware“