Acer Aspire - Recovery DVD

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
ReMusiCZ
občas něco napíše

Acer Aspire - Recovery DVD

Příspěvekod ReMusiCZ » 03 bře 2012 19:24

Zdravím, vlastním Acer Aspire a hned po jeho zakoupení jsem díky předinstalovaný balastový verzi Winu ho přeinstaloval na čistou OEM verzi a použil klíč kterej je na noťasu. Bohužel jsem se dozvěděl, že mám teď Win prakticky ilegální, jelikož moje licence (Windows 7 Home Prem OA Acer Group) je vázána na tu balastovou verzi co tam byla a tak mi teď na OEM verzi nesedí Product ID. Zálohu původního Winu jsem si samozřejmě neudělal a tak se ptám: Kde sehnat tu moji původní balastovou verzi, tzv. Recovery DVD? Zkoušel jsem Googlit, ale odkazy žádný. Když napíši na Acer podporu, vyhoví mi a pošlou ke stažení obraz toho Windowsu? Napsal bych jim rovnou, ale chtějí tam vyplnit výrobní číslo notebooku atp. a to se mi vyplňovat jen tak nechce, jelikož nemám tu jistotu, že to pošlou a abych to nakonec psal jen tak do vzduchu? To ne..
Ňáký návrhy? Díky.

vanilka
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 03 bře 2012 21:47

jak ses to dozvedel?

nevim jak je to u W7, ale u VISTA to je (bylo) sumak. pouzil si jakykoliv recovery (treba OEM), behem instalace si zadal licencni klic z OEM stitku a po nainstalovani si pouzil automaticky telefonicky system pro aktivaci.

stejnym zpusobem jsem to jednou udelal i s W7 na Acer Aspire TimelineX 3810T.
rework (reflow, reball) BGA IC
DELL Precision M70 s WUXGA 1920x1200, FX Go1400, 2 x fan a 2 x HDD
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC

ReMusiCZ
občas něco napíše

Příspěvekod ReMusiCZ » 03 bře 2012 22:07

Jo, ten klíč OEM verze vzala a aktualizace běží bez problému, ale prostě mi nesedí Product ID mezi Windowsem a licencí a to mi vadí..

vanilka
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 03 bře 2012 22:31

aha, no tak v tom pripade si kup krabicovou verzi za 4k a uz ti to vadit nebude :wink:

ReMusiCZ
občas něco napíše

Příspěvekod ReMusiCZ » 03 bře 2012 22:44

Ty budeš asi hodně jednoduchej člověk, viď? :roll:

vanilka
píše často
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vanilka » 03 bře 2012 23:27

jedna stara kocici moudrost, ktera se sem ted moc hezky hodi, rika:

"Co to sakra meles, ty vorechu!"

:lol:

ReMusiCZ
občas něco napíše

Příspěvekod ReMusiCZ » 03 bře 2012 23:31

Já jsem otázku položil, a to kde sehnat recovery DVD? Né, jak vyhodit 4 litry...

michalko58

Příspěvekod michalko58 » 04 bře 2012 22:44

Tak trochu nechapem, preco ti vadi, ze ti nesedi niekde nejake cislo. Ak sa Windows tvari/si mysli, ze je legalny a mas nainstalovanu tu istu verziu ako si mal povodne na notebooku, tak v tom nevidim ziadny problem.

Tiez nechapem tej tvojej obave vypisat vyrobne cislo notebooku na strankach aceru. Jedine pochopitelne riesenie je lenivost (mam rovnaky problem :-D ).

Co sa tyka recovery DVD, tak ti ho ochotne poslu za nejakych 1500,- (?) Kc. Link na stiahnutie samozrejme nedaju, lebo nic take asi neposkytuju. Cize ako ti napisal kolega vyssie, bud si mozes kupit krabicovu verziu ak ti to tak moc vadi, alebo sa s tym zmierit. :wink:

Zpět na „notebooky Acer“