Travelmate 5742Z - nenajíždí

notebooky Acer (Aspire, TravelMate) a vše kolem
kejsi
občas něco napíše

Travelmate 5742Z - nenajíždí

Příspěvekod kejsi » 18 srp 2012 10:08

ahoj,
dnes mi po spuštění začal notebook najíždět strašně pomalu (mám ho rok a do včerejška bylo vše ok) a zasekl se na černé obrazovce před "naskočením pracovní plochy". Tak jsem ho vypl a zapl a mi nabídl dvě možnosti, spuštění kl. způsobem - při kterém se restartuje pořád dokola do té samé obrazovky s možnostmi a druhou možnost - "opravu bla bla", při této možnosti najede do úvodní tapety win7 asi za 5 minut a potom už se mi to nehne dál...

kurzor má větší velikost než obvykle, takže možný problém s grafikou??
přes noc byl v trochu chladnějším prostředí vypojený ze sítě, může to na něj mít nějaký vliv?

nerad bych ho dával na reklamaci, pracuji z domova a tak je pro mě docela důležité, abych ho přes víkend dal dokupy a mohl zase pracovat co potřebuji :(

díky za pomoc:)

rousini
občas něco napíše

Příspěvekod rousini » 18 srp 2012 10:14

Zkusil bych nabootovat nějaké live distro (Ubuntu), aby se vyloučila/potvrdila HW chyba.

kejsi
občas něco napíše

Příspěvekod kejsi » 18 srp 2012 10:30

no co se týká úpravy win a instalování nějakýho ubuntu, tak jsem totální noob...takže vůbec nevím, co se teď po mně chce :D

teď vidím, že mi po nějaké době naběhlo okno s hledáním chyby + příkazová řídka, který se odkazuje jako "vybrat X:/windows/system32/cmd.exe" a černou plochou...wtf, nic se ale pořád neděje

"tato operace může trvat přes hodinu" :D ok tak já budu čekat, aspoň že je dneska venku hezky

Chlebovnik
guru

Příspěvekod Chlebovnik » 18 srp 2012 11:17

Si stáhneš Ubuntu (třeba) a podle návodu nainstaluješ na flešku: http://www.ubuntu.com/download/help/cre ... on-windows

A po startu notebooku mačkáš F12 (tušim) a vybereš boot z flešky.
• Aspire V3-571G | 15.6" FHD IPS | i5-3230M | nVidia GT 640M | 8 GB RAM | Intel 80 GB SSD + 1 TB HDD
ASUS VX239H | SteelSeries 6Gv2 | Logitech MX518 | Tesoro Aegis X4 | Zalman NC2000
• ThinkPad T61p

kejsi
občas něco napíše

Příspěvekod kejsi » 20 srp 2012 11:25

tak už jsem to vyřešil...včera jsem tam nanovo šoupl win7 a zatím fungujeme ok :)

jen nevím jak s baterkou, u té mám pořád červený křížek s výstrahou, že už asi není moc v pořádku :/

Zpět na „notebooky Acer“