Ghost píše:a v com by bol problem? v USA je bezna jednorocna zaruka na cely notebook (vratane napr. aj tych thinkpadov co u nas maju 3rocnu) a 6 mesiacov na bateriu a nikto tam s tym problem nema.
Než se pustíš do velkých soudů, ověř si pravdu. V USA je záruka na akumulátor 1 rok, stejně jako u nás. Narozdíl od tebe to mám z osobní zkušenosti.
OT: Ano opravdu mají záruku na spotřební zboží jen 1 rok, ale také si můžeš pro většinu zboží záruku dokoupit. Nejen pro ThinkPad. Kolega si pořídil nový mobil a platí 6 dolarů měsíčně za pojištění proti rozbití a krádeži (jen pro info, krabička cigaret stojí cca 7). A ještě by stálo za zmínku říct jakým způsobem jsem reklamoval svůj telefon já, ale polovinu lidí by to nezajímalo a druhá by mi nevěřila
Wern-er - Rovněž nemáš pravdu ohledně životnosti akumulátoru. Prošly mi rukama desítky LiPol a LiIon článků v aplikacích, kde je používám. Jediným projevem stáří u LiIon je zvýšení vnitřního odporu a mírný pokles kapacity (rozhodně né na 50%). Mám doma články, které maji i více než 5 let a rozhodně nejsou zkratovány.
Baterie, která je v ThinkPadech je opravdu mizerná - myslíš si, že je normální aby po roce používání T500 měla kapacitu 50% ? Reklamoval jsem ji poslední den záruky. Obávám se, že mě to za pár měsíců čeká znovu. Stejnou zkušenost tady popisoval Jakoob v jiném tématu. Rok starý noťas, totálně mrtvá baterie...
Na to, že je Thinkpad jakoži "Hi Tech" výrobek, tak je to ostuda a heslo "kup si za dva litry novou" není ani argument, ani omluva. To by se stávat nemělo, zvláště pokud-li se podívám mezi ostatní študáky, kterým baterie slouží (samozřejme s menší kapacitou) přes 2 roky naprosto v pohodě. Akorát maji značky jakožto MSI, Acer, Asus..
Můj předchozí noťas byll ASUS a po roce a půl používání jsem nepozoroval žádný pokles kapacity. Čím to ? Používán byl v naprosto stejném režimu jako nynější T500